Завдяки «Резерву+» з безпідставного «розшуку» зняли 710 тисяч громадян - Міноборони

Завдяки «Резерву+» з безпідставного «розшуку» зняли 710 тисяч громадян - Міноборони

Укрінформ
Завдяки застосунку Резерв+ з безпідставного «розшуку» зняли 710 тисяч громадян України, які вважались такими, що порушували правила військового обліку.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

«Реагуємо на ваші звернення та усуваємо помилки в обліку військовозобов'язаних. Застосунок «Резерв+» звернув нашу увагу на прогалини в реєстрі Оберіг. Одна з них - добре відомий вам статус «в розшуку», який безпідставно відображався у 710 000 громадян», - зазначила Черногоренко.

Вона пояснила. чому громадяни мали такий статус. Так, наприклад, якщо людина порушувала правила військового обліку, ігнорувала повістки, ТЦК зверталось до Національної поліції. Кількість таких звернень становить близько 25%.

«Згідно із законодавством такий «розшук» мав свої терміни. Адже до 19 травня адміністративне стягнення могло бути накладене не пізніше двох місяців з дня порушення правил військового обліку. Зараз цей термін - 3 місяці з дня виявлення, але не пізніше одного року з дня вчинення. Так, статус «у розшуку» безпідставно отримали багато військовослужбовців, дані яких не були оцифровані своєчасно. Цифрова команда Міноборони виправила цю помилку», - запевнила заступниця міністра.

Черногоренко порадила авторизуватись у застосунку повторно, щоб побачити свій оновлений статус.

«Якщо вас зняли з «розшуку», до ТЦК звертатись не потрібно», - повідомила заступниця міністра.

Читайте також: Зламати Резерв+ та отримати дані із застосунку неможливо - Міноборони

Також вона зауважила, що на жаль, в державних реєстрах дійсно багато помилок внаслідок людського фактору, і без «Резерв+» виправити їх було б майже неможливо.

«Завдяки цифровізації ми всі разом маємо більше можливостей, щоб це змінити», - наголосила Черногоренко.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 28 травня через мобільний застосунок «Резерв+» оновили свої персональні дані майже 1 мільйон 170 тисяч військовозобов'язаних українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-