У Нью-Йорку відкрили виставку «Щоденники війни: непочуті голоси українських дітей»

У Нью-Йорку відкрили виставку «Щоденники війни: непочуті голоси українських дітей»

Фото, відео
Укрінформ
У Нью-Йорку в Українському інституті Америки у середу відкрилася виставка «Щоденники війни: непочуті голоси українських дітей», де представлені відеозаписи дітей, які стали свідками російської війни проти України.

Як передає власкор Укрінформ у Нью-Йорку, експозиція включає чотирнадцять історій дітей із Донецької, Харківської, Херсонської, Київської областей. Їхні розповіді про перші місяці повномасштабного вторгнення підкріплені дитячими щоденниками, малюнками, особистими речами.

Виставка «Щоденники війни: непочуті голоси українських дітей» у Нью-Йорку/Фото: Володимир Ільченко, Укрінформ

«Ви бачите чотирнадцять історій розбитих, покалічених, понівечених життів. Ми хочемо показати всьому світові, що війна в Україні триває, і той біль, який переживає молоде покоління. Замість того, щоб писати щоденники про кохання, про те, як вони люблять свою школу, вони дитячими словами описують недитячі, пекельні жахіття», - розповіла в коментарі Укрінформу авторка проєкту Христина Храновська.

У церемонії відкриття виставки взяли участь постпред України при ООН Сергій Кислиця, керівники дипломатичних місій у Нью-Йорку - Франції, Литви, Чехії, Німеччини та інших країн.

Читайте також: Акцію «Листи до вільного Криму» продовжили до кінця року

Як повідомляв Укрінформ, проєкт «Щоденники війни: непочуті голоси українських дітей» реалізується за підтримки благодійних фондів «Діти Героїв» та «Голоси дітей», платформи ТЮ та МЗС України. У серпні 2023 році виставка експонувалася в мерії Амстердама, у січні 2024-го - у Страсбурзі, у лютому й березні - у Берліні.

У Нью-Йорку виставка триватиме до 7 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-