Формувати культуру поваги до людей з інвалідністю потрібно інформаційними методами - Карандєєв

Формувати культуру поваги до людей з інвалідністю потрібно інформаційними методами - Карандєєв

Укрінформ
Формування культури поваги до людей з інвалідністю та усвідомлення проблематики безбар’єрності має здійснюватися інформаційними методами.

Про це сказав т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв під час регіональної зустрічі керівників департаментів культури та інформаційної політики ОДА/ОВА з МКІП щодо питань безбар’єрності, передає кореспондент Укрінформу.

«Формування внутрішньої культури людини, в тому числі і культури поваги до людей з інвалідністю, культури усвідомлення проблематики безбар’єрності, здійснюються інформаційними методами, інформаційними заходами. І тому наше міністерство визначено головним для реалізації комунікативних заходів в питаннях безбар’єрності. Це передбачає, що ми з вами не маємо мовчати, а повинні розмовляти з людьми, доносити до них інформацію, отримувати зворотній зв’язок», - сказав Карандєєв.

Він зазначив, що люди починають більше усвідомлювати та сприймати безбар’єрність як нормальний формат життєдіяльності.

За його словами, в глобальному розумінні безбар‘єрність стала набагато ширшою за своє термінологічне означення.

Читайте також: У Львові планують облаштувати перший безбарʼєрний вокзал в Україні

«Нехай навіть не так багато людей з інвалідністю скористаються послугами, які ми для них організуємо, але це буде важливо для всього суспільства. Для виховання толерантного відношення до людей, які потребують трохи більшої уваги, щоб для них життя було таким же комфортним, як і для інших людей», - додав т.в.о. міністра.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні запрацював чатбот «Доступно!», за допомогою якого у Вайбері можна знайти безбарʼєрну локацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-