Львівські хірурги врятували військового від ампутації ніг

Львівські хірурги врятували військового від ампутації ніг

Фото
Укрінформ
Спеціалісти Центру UNBROKEN виконали “free flap” - складну реконструктивну операцію, під час якої закрили рани військовослужбовця на обох ногах клаптем із живота, врятувавши його від ампутації кінцівок.

Про це у Фейсбуці повідомив Центр UNBROKEN, передає Укрінформ.

«Йому під ноги двічі поспіль скинули боєприпаси. Вбити не змогли, але сильно понівечили. Аби вберегти кінцівки захисника від ампутації, спеціалісти Центру UNBROKEN виконали “free flap” - складну реконструктивну операцію, у ході якої закрили рани на обидвох ногах клаптем із живота», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Ігор Шевченко – 26-річний військовий із Кривого Рогу. На російсько-українській війну пішов ще в 19 років. Потім мав кілька років на цивільне життя. Знову мобілізувався на другий день повномасштабного вторгнення та доєднався до 129-ї бригади ТРО. За два роки встиг повоювати майже на всіх напрямках. Поранення отримав на Донеччині - цьогоріч у квітні від скиду боєприпасів з ворожого безпілотника. Спершу бійця рятували у стабілізаційному пункті, потім - в Запоріжжі і Дніпрі. На п’ятий день після поранення Ігоря доправили до Львова.

«Пацієнт поступив із множинними переломами стоп і гомілок, відкритими ранами та значними дефектами м’яких і кісткових тканин на обидвох нижніх кінцівках. За порятунок ніг пацієнта взялися наші опікові хірурги. Вони очистили рани від некрозів та поставили вакуумні апарати. А вже після їхнього зняття виконали операцію “free flap”. Хірурги висікли з живота пацієнта клапоть довжиною до 40 см - разом із м’язами та судинами. А потому закрили ним уражені ділянки на обидвох ногах. Це складне мікрохірургічне втручання, тривало 11 годин і минуло успішно - ноги вдалося вберегти від ампутації», - додають у медзакладі.

Читайте також: З ноги пораненого військового вилучили частину касетного боєприпасу - Медичні сили ЗСУ

Лікування Ігоря ще триває і закінчиться нескоро. Після відновлення чоловік мріє більше часу проводити з коханою, яка невдовзі стане його дружиною. Після трьох років стосунків, два з яких чоловік провів на війні, він таки наважився освідчитися - просто в Центрі UNBROKEN. Шлюб візьмуть уже коли Ігор стане на ноги.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові запрацював центр протезування UNBROKEN, який виготовлятиме тисячу протезів на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-