Укрзалізниця скоригує графіки руху приміських електричок для оптимізації енергоспоживання

Укрзалізниця скоригує графіки руху приміських електричок для оптимізації енергоспоживання

Укрінформ
АТ «Укрзалізниця» тимчасово змінить графік руху 74 приміських електропоїздів для оптимізації споживання електроенергії.

Про це повідомила пресслужба компанії, передає Укрінформ.

«Для того, щоб країна вистояла та уникнула блекауту, залізничники тимчасово вносять зміни до графіка руху приміських електропоїздів. Так, Укрзалізниця впродовж червня тимчасово корегує графіки руху 74 приміських електропоїздів по всій Україні», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що зміни не стосуватимуться критично важливих електричок, які забезпечують підвіз населення до роботи та зворотно.

Деякі поїзди тимчасово не будуть курсувати, а деякі змінять періодичність або їм буде обмежено маршрут. При цьому Укрзалізниця намагатиметься зберегти залізничне сполучення між усіма населеними пунктами.

Перші зміни в розкладі відбулися вже з 7 червня на окремих напрямках Львівської та Придніпровської залізниць. Пізніше відповідні зміни будуть запроваджені на Південно-Західній та Південній залізницях.

За умови покращення ситуації та збільшення лімітів рух приміських електропоїздів поступово відновлюватиметься.

В УЗ нагадали, що компанія є одним з найбільших операторів системи розподілу електроенергії та постачає її як для власних потреб, так і для населення та промисловості. Крім того, компанія є одним з найбільших споживачів електроенергії в країні. У ситуації, що склалася в енергосистемі після ворожих терористичних атак, залізничники прагнуть допомогти енергетикам відновити генерацію електроенергії.

Укрзалізниця також планує реалізувати в різних регіонах України проєкти для генерації електроенергії. Йдеться про десятки об’єктів розподіленої генерації загальною потужністю до 250 МВт. Це дозволить частково покрити потреби в живленні об’єктів критичної інфраструктури підприємства, а також споживачів по всій Україні, які підключені до розподільчої мережі товариства. Зараз товариство шукає джерела фінансування, зокрема, ведуться перемовини щодо залучення грантів та міжнародної фінансової допомоги. Тривають консультації з постачальниками обладнання.

Читайте також: В Одесі на маршрутах зменшили кількість тролейбусів і трамваїв

Як повідомлялося, вранці 1 червня росіяни завдали нового удару по енергооб'єктах України. З березня це вже шоста масована комплексна ракетно-дронова атака проти цивільної енергетичної інфраструктури.

Від початку першого тижня червня ситуація в енергосистемі погіршилася через низку факторів, зокрема, високу температуру та зменшення обсягів доступної генерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-