Україна отримає додаткові $35 мільйонів на гуманітарне розмінування

Україна отримає додаткові $35 мільйонів на гуманітарне розмінування

Укрінформ
Країни - учасниці Ukraine Recovery Conference додатково виділили понад 35 млн дол. на підтримку гуманітарного розмінування в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Зазначається, що завдяки цьому загальна сума зобовʼязань країн-партнерів України сягнула понад 850 млн доларів США в еквіваленті. Це гроші, виділені на проєкти у сфері гуманітарного розмінування на 2022 - 2027 роки.

«Ми цінуємо підтримку наших партнерів у сфері гуманітарного розмінування. Завдяки їхньому внеску ми маємо можливість нарощувати нашу спроможність в протимінній діяльності, зокрема навчати персонал, отримувати нове обладнання для розмінування, надавати комплексну допомогу постраждалим від мін та інших вибухонебезпечних предметів», - сказала перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко.

Серед країн, які оголосили про додаткове виділення грошей на підтримку гуманітарного розмінування, – Німеччина, яка профінансує 7 проєктів, які реалізує спільно із партнерами в Україні. 

Зазначається, що на потреби у гуманітарному розмінуванні німецький уряд виділив додаткові 20 млн євро на 2024 рік. Зокрема, 1 млн євро піде на пілотний проєкт спільно із Данською радою у справах біженців та міжнародною організацією Humanity& Inclusion з комплексної допомоги постраждалим від мінно-вибухових предметів - від фізичної реабілітації до психосоціальної підтримки. 

У найближчі два роки 10% від допомоги на гуманітарне розмінування Німеччина виділятиме саме на допомогу постраждалим. Ще 4 млн євро Німеччина виділить на продовження діючих проєктів у 2025 році.

Читайте також: Німеччина цьогоріч надасть €20 мільйонів на розмінування в Україні

Швеція також оголосила про додаткове виділення коштів - 9 млн дол. США. Ця допомога піде на збільшення спроможності державних інституцій навчати власні підрозділи із розмінування.

У Мінекономіки також зазначили, що Бельгія виділила 2 млн євро на спільні проєкти із UNDP та FAO в сфері гуманітарного розмінування.

Як повідомлялось, імовірно забрудненими залишаються 156 тис. кв км українських територій, зокрема, це землі сільськогосподарського призначення. Мінекономіки ставить за мету за 10 років очистити 80% забруднених земель і зробити їх безпечними для використання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-