Міноборони тестує нову систему управління даними

Міноборони тестує нову систему управління даними

Укрінформ
Міністерство оборони України розпочало тестування нової системи управління даними в рамках проведення інституційної реформи, яка покликана унормувати процеси збору, передачі та отримання інформації в структурі міністерства.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони.

Зазначається, що основна мета нової політики управління даними – уніфікація роботи з інформацією, такою як стан контрактної роботи, дебіторська заборгованість, мобілізаційні завдання, реалізація проєктів фортифікації тощо.

"Ми розглядаємо дані як стратегічний актив. Реалізація нової політики стане важливим кроком для забезпечення ефективних управлінських рішень", – зазначив заступник міністра оборони Станіслав Гайдер.

Оновлена політика визначає вимоги до форматів і способів зберігання даних, а також відповідальних за ці процеси менеджерів.

Тестування нової системи розпочалося напередодні і триватиме протягом трьох місяців. Очікується, що за результатами цієї роботи буде затверджений новий порядок роботи з даними у відомстві.

Читайте також: У Міноборони очікують, що з появою QR-коду українці активніше оновлюватимуть дані у «Резерв+»

“Політика управління даними є складовою частиною Стратегії даних Міноборони. Ця стратегія, що перебуває у стадії розробки, передбачає перехід від мануальної обробки даних до систем підтримки прийняття рішень, включаючи використання технологій штучного інтелекту”, - підкреслили в міністерстві.

Як повідомляв Укрінформ, Україна залучає європейську підтримку для модернізації армії та реформує закупівлі за практиками НАТО, щоб адаптуватися до сучасних викликів війни.

Фото з сайту Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-