Кабмін затвердив Порядок перепоховання на Національному військовому меморіальному кладовищі

Кабмін затвердив Порядок перепоховання на Національному військовому меморіальному кладовищі

Укрінформ
Уряд затвердив Порядок перепоховання на Національному військовому меморіальному кладовищі осіб, які захищали Україну та поховані на тимчасово окупованих територіях.

Про це за підсумками засідання Кабінету міністрів повідомив у Телеграм постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

"Затверджено, відповідно до частини шостої статті 15-1 ЗУ «Про поховання та похоронну справу», Порядок здійснення перепоховання на Національному військовому меморіальному кладовищі загиблих (померлих) осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України та поховані на тимчасово окупованих територіях (після їх деокупації)", - йдеться у повідомленні.

Також Кабінет міністрів затвердив Порядок здійснення перепоховання на Національному військовому меморіальному кладовищі Героїв України, яким починаючи з 2014 року вручено орден «Золота Зірка», та Порядок здійснення перепоховання в колумбарії на Національному військовому меморіальному кладовищі загиблих (померлих) осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, забезпечували виконання службових обов’язків та присяги на вірність Українському народу та урни з прахом яких поховані в колумбарних нішах на інших кладовищах.

Читайте також: На меморіальному кладовищі ховатимуть не лише загиблих під час війни бійців

Як повідомляв Укрінформ, приблизно 1,5 млн громадян матимуть право бути похованими на Національному військовому меморіальному кладовищі після закінчення війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-