В Україні понад пів мільйона дітей навчаються дистанційно - Лісовий

В Україні понад пів мільйона дітей навчаються дистанційно - Лісовий

Укрінформ
В Україні понад пів мільйона дітей навчаються дистанційно, задача держави забезпечити їм фізичну і психологічну безпеку для очного навчання.

Про це міністр освіти та науки Оксен Лісовий сказав під час пресконференції, присвяченій четвертому Саміту перших леді та джентльменів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми сьогодні маємо більше ніж півмільйона дітей, які навчаються дистанційно, і якість цієї дистанційної освіти дуже різна, часто не дуже висока. І сьогодні ми працюємо як над рішеннями, які забезпечують доступ до очної освіти, так і над рішеннями, які нададуть дітям, які у силу обставин не можуть повернутися до очної освіти, якісну онлайн освіту. І це про гаджети і про відповідні цифрові рішення, які будуть презентовані на саміті", - сказав Лісовий. 

Він нагадав, що уряд наразі у співпраці з партнерами, донорами фінансує будівництво укриттів, можливості безпечного доїзду до місць навчання, формування безпечного освітнього простору. Також триває фінансування реформи шкільної освіти, друк підручників, попри спроби ворога знищити поліграфічні потужності. 

Окремо міністр наголосив на важливості перезавантаження психологічної служби, формуванні у дітей навичок стійкості, навичок психологічного самозахисту, а також на посиленні спроможності вчителів працювати з дітьми з травмою, виявленні перших симптомів психологічної нестабільності тощо.

"Все це комплексні політики, які ми узагальнюємо, технологізуємо, і готові ділитися ними з нашими партнерами з усього світу. І ми хочемо почути і країни, які мали подібні виклики й мають подібні рішення і політики", - сказав Лісовий.

Окремо він наголосив на тому, що для тих дітей, які навчаються зараз за кордоном, важливо збереження ідентичності.

Читайте також: Учасники основної сесії НМТ отримають результати у персональних кабінетах до 2 липня

"Важливо, щоб країни сприяли поверненню українців до України. І ми, зі свого боку, дбаючи про те, щоб діти розвивалися, розуміємо, усвідомлюємо, що діти повинні навчатися в школах за кордоном очно. Тим не менш, створюємо канал впливу на наших громадян через вивчення українознавчого компоненту. І міжнародна спільнота нам допомагає у цьому, і уряд України і міністерства освіти країн, з якими ми ведемо перемовини, сприяють нам у цьому і підтримують нас саме у збереженні ідентичності українці за кордоном попри те, що вони інтегруються у це середовище", - наголосив міністр. 

Як повідомляв Укрінформ, у вересні в Києві відбудеться четвертий Саміт перших леді та джентльменів. Темою саміту буде безпека дітей, на заході обговорять загрози та виклики, з якими діти стикаються, зокрема, удома, у школі та в Інтернеті. На саміті презентують результати масштабного соціологічного дослідження "Ключові загрози для дітей", яке провели спеціально для цього заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-