Десять порад волонтерам, які допоможуть під час роботи на прифронтових територіях

Десять порад волонтерам, які допоможуть під час роботи на прифронтових територіях

Укрінформ
У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України надали 10 порад, які допоможуть волонтерам під час роботи на прифронтових територіях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції

«Волонтерський рух в Україні є потужною силою підтримки як цивільного населення, так і військових. Щоб їхня робота була більш безпечною, ми зібрали для них деякі поради», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, щоб убезпечити роботу на прифронтових територіях, у Мінреінтеграції радять волонтерам:

  1. Підготувати «тривожний рюкзак». Він має містити документи, гроші, найнеобхідніший одяг, аптечку, засоби гігієни, павербанк, ліхтарик, термос, запас води та їжі довготривалого зберігання.
  2. Покласти усі документи, зокрема дозволи на роботу, посвідчення тощо, в окрему папку. Так їх буде легше знайти у рюкзаку.
  3. Одягати практичний та зручний одяг і віддавати перевагу цупким натуральним тканинам, а також якісному та зручному взуттю.
    Важливо! Одяг і спорядження повинні бути невійськових кольорів та символіки. Найкраще обрати темні речі у чорному або синьому кольорах.
  4. Під час перебування в зоні, близькій до лінії фронту, обов’язково носити бронежилет 4/5 класу захисту та шолом класу захисту III А.
  5. У випадку пересування на автівці будувати маршрут заздалегідь і завжди мати з собою паперові мапи місцини, в яку вирушаєте.
  6. На блокпостах рухатися в потоці спокійно, але обов’язково пропускати транспорт військових і медиків. Спостерігати за іншими водіями та правилами, які діють на конкретних ділянках.
  7. Також на блокпостах відповідати на питання військових або поліції чітко, без зайвих подробиць. Заздалегідь підготувати необхідні документи.
  8. Слідкувати за оперативними повідомленнями щодо населеного пункту, де перебуваєте. Це, до прикладу, Телеграм-канали ОВА, ДСНС, офіційні сайти служб, застосунки, які сповіщають про повітряну тривогу тощо.
  9. За можливості попередньо пройти спеціальні курси з надання першої медичної допомоги та основ безпеки.
  10. Ознайомитися з основами поводження в умовах бойових дій і правилами евакуації.
Читайте також: В Укрінформі презентували дослідження щодо загроз громадянським активістам під час війни

Як повідомляв Укрінформ, команда поїзду-кухні Food Train, який курсує Харківщиною приготувала 570 тисяч порцій їжі для місцевих мешканців.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-