Міноборони з Держоператором тилу розробили нові вимоги до продуктів для ЗСУ

Міноборони з Держоператором тилу розробили нові вимоги до продуктів для ЗСУ

Укрінформ
Міністерство оборони України затвердило зміни до описів продуктів харчування для Збройних сил, уже з липня Державний оператор тилу забезпечуватиме військових за оновленим каталогом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державний оператор тилу.

Як зазначили у відомстві, головна мета оновлення вимог до продуктів - покращення якості та умов зберігання.

Деякі оновлення спрямовані на синхронізацію з ринковими пропозиціями.

За словами директора з управління закупівлями ДОТ Вікторії Виноградової, наповнення каталогу для ЗСУ змінилося ще в травні. Тоді у відповідь на запит військових і ринку в ньому з’явилося 30 нових позицій.

“Частину продуктів перейменували, ще частину видалили, зокрема, через відсутність попиту та нераціональні витрати. А днями Міноборони затвердило низку оновлених описів до продуктів із цього каталогу. Ці вимоги будуть доведені до нових постачальників, які забезпечуватимуть військових харчуванням до кінця року”, - зазначила Виноградова.

У змінах, зокрема, зазначено, що молоко не повинно містити рослинних жирів. Раніше таку вимогу вже запровадили до різних видів сирів, сметани та масла.

М’ясо й риба мають бути в якісному пакуванні, зокрема, це стосується вакуумації та правильного середовища природних газів.

Сосиски та сардельки відтепер мають вимоги щодо розміру, а також сировини для їх виготовлення.

М’ясорослинні консерви, зокрема, гречана, перлова, рисова каші з яловичиною не повинні містити сторонніх домішок.

У категорії овочі та фрукти стандартизовано розмір і форму, а також визначено допустимий відсоток плодів із відхиленням від норми. Ці вимоги вже були до окремих плодів раніше, зараз список розширили.

Для ягід визначено необхідну температуру зберігання та допустимий відсоток плодів із відхиленням від норми.

У нових нормах зазначено, що деякі види макаронних виробів відтепер мають бути виключно з твердих сортів пшениці. Також для покращення якості визначено масову частку лому й крихти;

Пластівці повинні відповідати додатковим фізико-хімічним показникам, зокрема, щодо відсотка доброякісного ядра. Також з’явився поділ на глазуровані й неглазуровані пластівці для детальнішого опису продуктів.

Кетчуп і томатна паста відтепер мають визначений відсоток жиру, крохмалю та хлоридів.

У ДОТ нагадали, що у червні вони законтрактували постачальників харчування для ЗСУ на друге півріччя. Саме вони постачатимуть військовим продукти, що відповідатимуть оновленим вимогам.

Читайте також: ДОТ вперше застосовує рамкові угоди для закупівель пально-мастильних матеріалів

Як повідомляв Укрінформ, Державний оператор тилу уклав договори з постачальниками для забезпечення Збройних Сил України харчуванням на друге півріччя на суму понад 17 млрд грн. Середня ціна за комплект - 109,22 грн.

Фото з сайту mil.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-