15 років з конфіскацією: у Рівному заочно засудили 56 депутатів Держдуми РФ

15 років з конфіскацією: у Рівному заочно засудили 56 депутатів Держдуми РФ

Укрінформ
У Рівному до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна засудили 56 депутатів Держдуми Російської Федерації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Рівненська обласна прокуратура.

«За публічного обвинувачення прокурорів Рівненської обласної прокуратури 56 депутатів Державної думи Російської Федерації визнано винними у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків», - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що вироком суду їх засуджено до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна. Прокурором доведено, що 15 лютого 2022 року депутати проголосували за звернення до президента Росії про визнання незалежності так званих «ДНР» і «ЛНР», а вже за тиждень, 22 лютого 2022 року – за проєкти федеральних законів про ратифікацію Договорів про дружбу, співробітництво та взаємну допомогу між РФ і цими так званими «республіками».

Пізніше, результат, в тому числі й цих голосувань, дав «старт» протиправному повномасштабному вторгненню російських військ на територію України та воєнним злочинам, які чинить Росія в Україні, – загибель тисяч дорослих та маленьких українців, руйнування інфраструктури і величезні збитки.

У ході слідства на кожного фігуранта зібрано по кілька томів матеріалів кримінального провадження, які підтверджують їх винуватість. Наразі російських депутатів оголошено у розшук. Строк відбуття покарання буде рахуватися з моменту їх затримання. При цьому п’ятеро обвинувачених – вихідці з України.

Читайте також: Ексрадника Путіна та депутата Держдуми заочно судитимуть через заклики до війни проти України

У прокуратурі поінформували, що фактично кожен з цих «обранців» має або подвійне громадянство, або нерухомість чи інші активи в країнах цивілізованого світу. Тому в будь-якій з цих держав вони будуть затримані, а майно - конфісковане.

Спеціальне досудове розслідування за дорученням генерального прокурора проводили слідчі Управління СБУ в Рівненській області за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

Читайте також: В Україні оголосили підозру заступнику міністра оборони Росії

Як повідомляв Укрінформ, російського військового, який у квітні 2022 року в тимчасово захопленому селі Гайворон Ніжинського району Чернігівської області незаконно утримував трьох цивільних, двох з яких розстріляв, заочно засудили до довічного позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-