У Женеві відбулася акція на підтримку українських військових у полоні РФ

У Женеві відбулася акція на підтримку українських військових у полоні РФ

Фото
Укрінформ
У Женеві поблизу штаб-квартири ООН відбулася мирна демонстрація на підтримку полонених і зниклих безвісти українських військових, незаконно позбавлених особистої свободи цивільних та неправомірно засуджених українців.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Зазначається, що акція відбулася в рамках міжнародного адвокаційного туру SAVE UKRAINIAN PRISONERS OF WAR («Врятуйте українських військовополонених»).

Учасники акції закликали міжнародну спільноту допомогти звільненню українських бранців із російської неволі.

У Коордштабі зауважили, що представники родин відвідали Міжнародний комітет Червоного Хреста з вимогою публічного підтвердження інформації, що Росія не надає доступу до місць утримання полонених та системно порушує їхні права, а саме: загальні положення про права людини, права військовополонених, право на справедливий суд, право на свободу від катувань і жорстокого, нелюдського поводження, право на захист від насильницьких зникнень.

Крім того, за підтримки Коордштабу і Міністерства закордонних справ України організатори адвокаційного туру та звільнений з ворожого полону Ілля Ільяшенко мали можливість поспілкуватись із постійним представником України при відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві.

Читайте також: У Батумі відбулася акція на підтримку полонених Росією українців

Як повідомляв Укрінформ, родичі українців, які перебувають у полоні РФ, проведуть міжнародний адвокаційний тур Save ukranian prisoners of war («Врятуйте українських військовополонених») за участі родин полонених, зниклих безвісти захисників України та військового, який пройшов полон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-