Щодо заступника генпрокурора Вербицького почали службове розслідування

Щодо заступника генпрокурора Вербицького почали службове розслідування

Укрінформ
Стосовно заступника генерального прокурора Дмитра Вербицького буде проведено службове розслідування.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказав генпрокурор Андрій Костін, передає кореспондент Укрінформу.

"Дуже серйозно ставлюся до журналістських розслідувань. Я підписав наказ про проведення службового розслідування щодо тих фактів. НАЗК проводить перевірку щодо способу життя Вербицького. Окрім цього, знаю, що НАБУ також ініціювало досудове розслідування у кримінальному провадженні", - сказав Костін.

Водночас він зазначив, що закон про прокуратуру не передбачає відсторонення прокурора від виконання обовʼязків на етапі службового розслідування.

"Для мене найважливіше - встановити істину і ухвалити максимально зважене і неупереджене рішення. Я мав розмову з паном Вербицьким, він виклав мені свої аргументи та пояснення щодо ситуації. Він, до речі, веде низку резонансних кримінальних проваджень, фігуранти яких дуже зацікавлені у його відстороненні і тим більше звільненні", - сказав генпрокурор.

За словами Костіна, у листі до Голови Верховної Ради він звернув увагу на ці обставини і запропонував відкласти обговорення ситуації щодо Вербицького до отримання результатів розслідування.

Читайте також: НАБУ почало розслідування можливого незаконного збагачення заступника генпрокурора Вербицького

Як повідомляв Укрінформ, у травні журналісти «Схем» з’ясували, що заступник генерального прокурора Дмитро Вербицький живе в елітному котеджному містечку «Коник» у Києві, який його племінник купив за довіреністю від одеського бізнесмена за понад 2 мільйони гривень, що у 6 разів менше за його ринкову вартість.

Крім того, за даними журналістів, дівчина Вербицького Христина Ільницька у 2024 році стала власницею елітного майна на суму щонайменше 52 мільйони гривень.

Генеральний прокурор Андрій Костін 19 червня не з'явився на засідання Верховної Ради, де мав доповісти про ситуацію навколо свого заступника Вербицького.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-