Витік інформації з НАБУ: Кривонос вважає передчасним говорити про справу в комітеті Ради

Витік інформації з НАБУ: Кривонос вважає передчасним говорити про справу в комітеті Ради

Укрінформ
Директор Національного антикорупційного бюро Семен Кривонос вважає передчасним обговорювати на засіданні Комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики розслідування щодо ймовірного витоку інформації з НАБУ.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Фейсбуці.

«Вдячний за запрошення на засідання Антикорупційного комітету Верховної Ради його членам та особисто голові Анастасії Радіній. Пані Анастасії добре відомо про розпочате досудове розслідування щодо ймовірного витоку інформації, яке здійснюється УВК НАБУ під керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП). А тому пропозиція публічного обговорення досудового розслідування до його завершення є передчасною», - йдеться у дописі очільника НАБУ.

Кривонос вважає, що наразі варто концентрувати зусилля не на політичному процесі, а на здійсненні ефективних оперативно-розшукових заходів та слідчих дій для досягнення швидкого та обʼєктивного результату розслідування.

Крім того, на думку директора НАБУ, є недопустимим обговорювати проміжні та фінальні результати розслідування без участі керівника САП Олександра Клименка.

Читайте також: Витік інформації з НАБУ: Кривонос відреагував на закиди щодо його мовчанки

Кривонос пообіцяв публічно поінформувати громадськість і журналістів про результати досудового і трьох службових розслідувань за фактом можливого витоку інформації з Бюро, які проводяться паралельно.

Очільниця Комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політика Анастасія Радіна заявила, що директор НАБУ Семен Кривонос обіцяв прийти на засідання комітету у четвер, 20 червня, на заслуховування інформації стосовно перебігу і результатів розслідування бюро фактів ймовірного розголошення співробітниками даних досудового розслідування.

"З подивом прочитала ранковий допис директора НАБУ Семена Кривоноса з відмовою взяти участь у засіданні антикорупційного комітету Ради, посилаючись на таємницю досудового розслідування", - написала Радіна.

За її словами, запрошення на це засідання Кривонос отримав 12 червня.

"Ще позавчора у особистому листуванні пан Кривонос підтвердив мені готовність до публічного засідання. Ще учора НАБУ в робочому режимі підтвердило співробітникам секретаріату комітету участь пана Кривоноса у запланованому засіданні", - зазначила очільниця парламентського комітету.

Як повідомлялося, 11 червня Кривонос заявив, що за фактом витоку інформації про розслідування кримінальних справ НАБУ проводиться досудове розслідування.

Окрім досудового розслідування щодо витоків, у НАБУ за наказом Кривоноса розпочато ще два службових розслідування. Одне - щодо можливого тиску на викривачів, інше - щодо можливих неправомірних вказівок детективам.

У травні директор НАБУ усунув від виконання обов’язків свого першого заступника Гізо Углаву. У бюро повідомили, що таке рішення ухвалили через розслідування про злив даних.

Читайте також: У НАБУ пропонують створити експертну установу для пришвидшення досудових розслідувань

За даними ЗМІ, злив відбувався консультанту Офісу Президента Юрію Голику. Зокрема, у вилученому в Голика телефоні детективи НАБУ нібито знайшли підтвердження того, що він одержував детальну інформацію про перебіг розслідування через бізнесмена Георгія Біркадзе.

Наразі детективи ідентифікують тих, хто міг бути причетним до зливу інформації.

Народна депутатка зі «Слуги народу» Анастасія Радіна ініціювала публічне засідання профільного комітету Верховної Ради щодо можливих зливів даних з НАБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-