ВККС не змогла обрати нового голову

ВККС не змогла обрати нового голову

Укрінформ
Члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України не змогли обрати нового голову ВККС.

Про це на засіданні ВККС, де розглядалося питання про обрання голови, оголосила головуюча Галина Шевчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Жоден із кандидатів не набрав необхідної кількості голосів для обрання на посаду голови. Відтак засідання оголошується закритим і будуть оголошені нові вибори голови. Про дату і час буде повідомлено на сайті комісії», - сказала головуюча на засіданні член ВККС Галина Шевчук після проведення повторного голосування, оскільки під час першого жоден із кандидатів теж не набрав необхідної кількості голосів.

Свої кандидатури на посаду голови висунули члени ВККС Андрій Пасічник та заступник голови ВККС Руслан Сидорович.

За підсумками таємного повторного голосування кандидатуру Пасічника підтримали 8 членів ВККС, Сидоровича — 4. Водночас троє членів ВККС не підтримали жодного кандидата.

Згідно з регламентом ВККС, обраним головою Комісії вважається кандидат, за якого проголосувала більшість членів Комісії від загального складу.

Як повідомляв Укрінформ, 27 березня Вища кваліфікаційна комісія суддів задовольнила заяву голови Комісії Романа Ігнатова про звільнення його з посади члена ВККС за власним бажанням.

Ігнатов 1 червня 2023 року був призначений на посаду члена ВККС, 6 червня його обрали головою ВККС.

Згодом у ЗМІ з’явилася інформація, що у Ігнатова виявили громадянство Російської Федерації. Сам він назвав безпідставними і необґрунтованими звинувачення на його адресу.

Читайте також: На конкурс до ВАКС подали документи 238 кандидатів

31 січня 2024 року робоча група з перевірки інформації про ймовірне громадянство Росії у голови ВККС Ігнатова завершила роботу, не підтвердивши відомостей про російський паспорт.

1 квітня 2024 року ВККС відклала розгляд питання щодо обрання голови комісії, оскільки на той час офіційно ніхто із членів ВККС не висунув своєї кандидатури на цю посаду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-