У Військовому інституті КНУ імені Шевченка відбувся випуск лейтенантів

У Військовому інституті КНУ імені Шевченка відбувся випуск лейтенантів

Фото
Укрінформ
Церемонія випуску лейтенантів за вісьмома спеціальностями відбулася у Військовому інституті Київського національного університету ім. Тараса Шевченка.

Лейтенантів привітав т.в.о. начальника Військового інституту Олексій Андріяш, передає кореспондент Укрінформу.

«Хочу привітати всіх випускників із тим, що ви обрали цей шлях, і подякувати вам за це. Також хочу подякувати всім тим, хто був з вами поруч весь цей час. Хто вас навчав і виховував. Кожен з вас обійме свою посаду в Збройних силах. Я вам раджу не забувати, що основне ваше призначення – це служіння нашій Україні. Пишайтесь тим, що ви – офіцери», – сказав Андріяш.

Первинне військове звання за спеціальностями «Фінанси», «Журналістика», «Геоінформаційні системи і технології», «Переклад», «Право», «Інформаційно-аналітичні технології», «Психологія» та «Політологія» отримали 218 випускників.

До привітань молодих офіцерів в онлайн-форматі долучилися Президент Володимир Зеленський, українські зірки alyona alyona, Олег Скрипка, військові, керівництво університету та його випускники.

У Військовому інституті КНУ ім. Тараса Шевченка відбувся випуск лейтенантів / Фото: Кирило Чуботін. Укрінформ

На заході був присутній начальник штабу, заступник командувача Сил територіальної оборони ЗСУ бригадний генерал Анатолій Шевченко.

Читайте також: Зеленський вручив дипломи випускникам Національного університету оборони

«Ми намагались зробити з вас справжніх воїнів, справжніх офіцерів. Передусім, щоб ви розуміли, хто ви є. Щоб ви поважали старших та один одного. Від щирого серця бажаю, щоб ви підтримували один одного. Дружіть. Курсантська дружба найміцніша», – сказав Шевченко.

Цьогоріч в Інституті було вперше впроваджено традицію відзначення кращого випускника. Найкращий випусник отримає шаблю, яка символізує честь, звитягу та мужність, яку він демонстрував протягом всього періоду навчання. Цього року ним став Владислав Мороз.

Як повідомляв Укрінформ, вищі військові навчальні заклади України цього року випустили понад 2 тис. лейтенантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-