Е-бронювання через «Дію»: послугу хочуть запустити вже влітку

Е-бронювання через «Дію»: послугу хочуть запустити вже влітку

Укрінформ
Електронне бронювання громадян буде доступним через портал «Дія», і є висока імовірність того, що цю функцію вдасться запровадити вже влітку.

Про це в інтерв’ю NV заявила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко, передає Укрінформ.

«Електронне бронювання буде доступним на порталі «Дія». Міністерство оборони буде такою бекенд-системою, тобто системою-партнером», - зазначила вона.

Вона пояснила, що кожен керівник підприємства отримає доступ до записів у реєстрі Пенсійного фонду стосовно своїх працівників, які підлягають бронюванню. За її словами, керівник зможе бронювати їх онлайн.

«Ця інформація буде одразу передаватися в реєстр «Оберіг». Потім кожен заброньований користувач Резерв+ отримає відповідний статус в додатку у своєму смартфоні. Статус електронного бронювання буде відображатися при формуванні електронного військово-облікового документа через застосунок. Фактично це має зайнятися декілька хвилин», - зазначила Черногоренко.

За її словами, списки заброньованих направлятимуться до реєстру військовозобов'язаних, тобто у «Оберіг».

«Реєстр військовозобов'язаних перевірятиме дані в Пенсійному фонді, далі складатиметься в реєстрі фінальний статус заброньованого. І в цю ж секунду людина, перезапитавши свій електронний військово-обліковий документ, побачить його вже в новому форматі з рядком «заброньований», - пояснила заступниця міністра.

Відповідаючи на запитання про термін запуску е-бронювання в «Дії», Черногоренко зазначила, що тут йдеться про взаємодію кількох установ - Мінекономіки, Міністерства цифрової трансформації, Міноборони та Пенсійного фонду.

Читайте також: Бізнес закликає владу запровадити економічне бронювання працівників

«Ми робимо все, щоб запустити якнайшвидше цей сервіс, бо він давно вже на часі і дуже потрібен людям. Як будуть конкретні дати, ми анонсуємо», - заявила вона, уточнивши, що є дуже висока ймовірність того, що це вдасться зробити упродовж літа.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів 7 червня вніс зміни до постанови №76, згідно з якими працівники підприємств оборонно-промислового комплексу та енергетики зможуть бронювати до 100% працівників. Також запроваджується бронювання через портал "Дія".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-