Важка машина для розмінування MV-10 пройшла сертифікацію

Важка машина для розмінування MV-10 пройшла сертифікацію

Укрінформ
Українська компанія «А3Tech-Україна», що здійснює великовузлове складання та часткове виготовлення хорватських машин DOK-ING, отримала сертифікат відповідності для важкої машини для розмінування MV-10.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

«Для нас важливо, що саме українське підприємство виготовляє компоненти та складає машини, які розміновують нашу землю. Запит на таку техніку для гуманітарного розмінування з боку саперів дуже високий, і ми розраховуємо, що завдяки підтримці партнерів, з одного боку, і спроможностям українських виробників, з іншого, зможемо як наростити кількість машин для розмінування» – розповіла перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко.

У Мінекономіки інформують, що підприємство має замовлення на виробництво восьми таких машин. Перший екземпляр, виготовлений за кошти, зібрані в межах ініціативи UNITED24, вже отримали українські сапери.

Зазначається, що компанія A3tech вже зараз виготовляє до 40% компонентів до робочого органу MV-10 і до кінця року планує збільшити цей показник до 100%.

До роботи над машинами на субпідряді залучили ще два українські підприємства. Вони роблять частину комплектуючих до машин та тралів для їхнього перевезення. Загалом A3tech має спроможність в рік виготовляти до 60 машин для розмінування MV-10.

Зараз в Україні працюють 17 важких машин розмінування DOK-ING MV-10. Фахівці ДСНС, ДССТ та Швейцарського фонду з протимінної діяльності використовують їх переважно у Миколаївській, Херсонській та Харківській областях. Станом на кінець травня з допомогою цих машин очищено 850 га українських земель і знищено понад 4 500 мін, касетних боєприпасів та інших видів вибухонебезпечних предметів.

Читайте також: Гуманітарне розмінування: усю інформацію тепер можна дізнатися на єдиному порталі

Як повідомлялось, Україна на сьогодні є однією з найзамінованіших країн світу. Наразі обстеження потребують території площею понад 174 тис. кв. км, з яких 14 тис. - це морські акваторії. Площа деокупованих територій, на яких уже триває обстеження, становить 45 тис. кв. км.

Фото: Мінекономіки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-