Західні партнери масштабують в Україні проєкти щодо ментального здоров’я - Мінветеранів

Західні партнери масштабують в Україні проєкти щодо ментального здоров’я - Мінветеранів

Відео
Укрінформ
Західні партнери намагаються допомагати Україні у питаннях реабілітації військових і відновлення ментального здоров’я українців зокрема шляхом масштабування проєктів, які вже реалізовуються в окремих регіонах країни.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу у межах виставки-конференції із серії «Відновлення України» на тему здоров’я і реабілітації «Rebuild Ukraine: Health and rehabilitation», що триває у Варшаві, заявив заступник міністра у справах ветеранів України Максим Кушнір.

Український урядовець наголосив на важливості існування такого міжнародного майданчика, де українці можуть розповісти західним партнерам про свої потреби у цій сфері. Він підкреслив, що йдеться не лише про фінансову допомогу, але й питання фаховості та експертності.

«Цей майданчик не лише для спілкування. Він дасть можливість в подальшому реалізовувати проєкти, які вкрай необхідні вже зараз. Йдеться про медичну та психоемоційну реабілітацію, а також долучення західного бізнесу до відновлення країни», - зазначив Кушнір.

Він зауважив, що Україна відчуває підтримку від західних партнерів, а один з головних меседжів України - це питання щодо відновлення ментального здоров’я українців, що зараз вкрай необхідно не лише для ветеранів і ветеранок, але й всього населення України.

Читайте також: В Україні запустили е-Карту послуг для ветеранів війни

«Дуже важливо, що наші партнери це чують і роблять усе, щоб масштабувати проєкти, які вони започаткували в окремих регіонах. Це стосується підготовки фахівців і тренерів щодо ментального здоров’я, створення окремих локацій, майданчиків, які в подальшому почнуть готувати наших фахівців з ментального здоров’я», - констатував Кушнір.

Заступник міністра у справах ветеранів підкреслив, що зараз для України дуже важливими є питання медичної і фізкультурно-спортивної реабілітації та відновлення військових, які отримали поранення, а також ментальне здоров’я суспільства.

«По-друге, йдеться про забезпечення житлом ветеранів, які повернулися з фронту і не мають своїх домівок. Третій напрямок - освітній і все що стосується перенавчання і подальшого працевлаштування, адже ми розуміємо, що працюючий ветеран - це внесок в економіку країни, а також забезпечення своїх потреб та потреб своїх найближчих», - підкреслив Кушнір.

Важливим він також назвав питання розвитку у подальшому ветеранського бізнесу, оскільки це питання самореалізації і подальшого відновлення України.

Український урядовець подякував учасникам конференції з Польщі, балтійських країн, Чехії, Швеції та інших країн, які у значній мірі допомагають Україні у питаннях реабілітації та ментального здоров’я українців.

Організатором виставки є українська компанія Прем’єр Експо.

Читайте також: У Києві відкрили третій Центр ветеранського розвитку

Як повідомлялося, торік у листопаді у Варшаві відбулася енергетична виставка-конференція із серії «Відновлення України» під назвою «ReBuild Ukraine powered by Energy».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-