Лубінець - про повернення цивільних з полону РФ: Ситуація дуже складна, нам потрібна допомога третіх країн

Лубінець - про повернення цивільних з полону РФ: Ситуація дуже складна, нам потрібна допомога третіх країн

Укрінформ
Росія порушує всі норми Женевських конвенцій, тому Україні необхідне залучення третіх країн, зокрема у ситуації з поверненням цивільних полонених.

Про це сказав у Страсбурзі в рамках обміну думками з групою Європейської народної партії, групою Альянсу лібералів і демократів за Європу і Групою європейських консерваторів та Демократичного альянсу уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, передає Укрінформ.

"Війна спричинила багато гуманітарних проблем, адже Росія порушує всі норми Женевських конвенцій. Тому Україні необхідне залучення третіх країн... Надзвичайно складна ситуація залишається з поверненням цивільних полонених. Понад 14 тисяч осіб вважаються зниклими безвісти внаслідок агресії РФ. Наразі вдома лише 151 цивільний", - зазначив Лубінець.

За його словами, крім того, потрібна підтримка у питанні повернення депортованих та примусово переміщених Росією українських дітей. Відомо про 19 546 таких випадків, хоча справжня кількість може бути значно вищою.

Читайте також: У ГУР визнали, що визволяти з російського полону «азовців» особливо важко

А також підтримка у питаннях повернення додому військовополонених. "Росія не допускає міжнародні організації до місць їх утримання. 90% українських військовополонених зазнають катувань. Ми постійно виступаємо за проведення обмінів "всіх на всіх", але Росія блокує цей процес", - сказав він. 

Як повідомляв Укрінформ, 25 червня в Україну з російського полону повернулися 90 захисників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-