Верховний суд визнав незаконним звільнення Пацкана з Рахункової палати

Верховний суд визнав незаконним звільнення Пацкана з Рахункової палати

Укрінформ
Верховний суд підтвердив незаконність звільнення Валерія Пацкана з посади голови Рахункової палати.

Про це Пацкан повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Верховний суд підтвердив незаконність висловлення Верховною Радою України недовіри та звільнення мене з посади голови Рахункової палати", - йдеться в дописі.

Екснардеп і ексочільник Рахункової палати оприлюднив скан рішення суду.

Зокрема, Верховний суд визнав протиправною та скасував постанову Верховної Ради України від 10 квітня 2023 року «Про висловлення недовіри Пацкану В.В.».

"Раніше Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду визнала мене невинуватим та закрила політичну справу проти мене", - додав колишній посадовець.

Як повідомлялось, у 2022 році Національне антикорупційне бюро повідомило Пацкану про підозру в незаконному одержанні 117,65 тис. грн компенсації за житло. На початку листопада стало відомо, що голова Рахункової палати написав заяву про відставку.

Читайте також: Рада призначила чотирьох нових членів Рахункової палати

У грудні 2022 року відбулося голосування у Верховній Раді, однак рішення про звільнення очільника Рахункової палати не набрало достатньої кількості голосів.

У квітні 2023 року Пацкану оголосили про недовіру, що спричинило його звільнення. Після звільнення Пацкана орган фінансово-бюджетного контролю не мав затвердженого керівника.

У січні 2024 року парламент призначив головою Рахункової палати Ольгу Піщанську, у квітні - звільнив сімох членів Рахункової палати, у яких строк повноважень закінчився 15 березня 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-