Уряд схвалив Національну стратегію протимінної діяльності

Уряд схвалив Національну стратегію протимінної діяльності

Укрінформ
Кабінет міністрів 28 червня 2024 року ухвалив Національну стратегію протимінної діяльності на період до 2033 року та Операційний план на її виконання на найближчі три роки.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства економіки.

Ухвалений документ визначає три стратегічні цілі:

- звільнення територій від вибухонебезпечних предметів для їхнього безпечного і продуктивного використання;

- зниження впливу вибухонебезпечних предметів на життя та здоров’я населення;

- розбудова системи управління протимінною діяльністю.

Операційним планом визначено детальний перелік заходів на 2024 - 2026 роки. Такі плани ухвалюють раз на три роки.

«Сьогодні ми затвердили програмний документ, який визначає основні напрями і завдання державної політики у сфері протимінної діяльності. Ми маємо перелік кроків та показників, яких маємо досягнути, щоб у перспективі 10 років знизити вплив вибухонебезпечних предметів на життя людей та економіку України. Важливо, що частина завдань, прописаних у Стратегії, уже в роботі», – прокоментувала перша віцепрем'єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко.

Читайте також: Гуманітарне розмінування: усю інформацію тепер можна дізнатися на єдиному порталі

Вона нагадала, що в Україні вже запустили програму компенсацій за розмінування сільгоспземель, уніфікували процедуру сертифікації операторів, а наші партнери закуповують обладнання та техніку для потреб гуманітарного розмінування, у тому числі українського виробництва.

Як наголосили в Мінекономіки, ухвалення Стратегії протимінної діяльності – це один з індикаторів Ukraine Facility, програми фінансової підтримки України з боку Європейського Союзу.

Як повідомлялось, Україна на сьогодні є однією з найзамінованіших країн світу. Наразі обстеження потребують території площею понад 174 тис. кв. км, з яких 14 тис. - це морські акваторії. Площа деокупованих територій, на яких уже триває обстеження, становить 45 тис. кв. км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-