Генпрокурор звільнив свого заступника Вербицького

Генпрокурор звільнив свого заступника Вербицького

Укрінформ
Генеральний прокурор Андрій Костін підписав наказ про звільнення за власним бажанням заступника Дмитра Вербицького, який фігурував у журналістському розслідуванні.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

"Генеральний прокурор Андрій Костін 01.07.2024 підписав наказ про звільнення за власним бажанням з адміністративної посади заступника генерального прокурора Дмитра Вербицького", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: НАБУ почало розслідування можливого незаконного збагачення заступника генпрокурора Вербицького

Як повідомляв Укрінформ, журналісти програми «Схеми» оприлюднили розслідування, в якому йшлося про те, що Вербицький оселився в таунхаусі у котеджному містечку «Коник» у Києві, який придбав його племінник за довіреністю для одеського бізнесмена в шість разів дешевше від ринкової вартості.

У другому розслідуванні «Схеми» розповіли про дівчину Вербицького Христину Ільницьку, яка у 2024 році стала власницею нового Porsche і триповерхового котеджу в тому ж «Конику», загальна вартість яких - щонайменше ₴52 мільйони, хоча її сукупний дохід, прозвітований перед державою за останнє десятиліття, склав трохи більше ніж ₴360 тисяч.

Тоді у коментарі «Схемам» Вербицький заявив, що не допомагав Ільницькій фінансово, при цьому не спростував, що перебуває з нею у стосунках, але зазначив, що вони не мають сімейного характеру.

19 червня Костін заявив, що стосовно його заступника Дмитра Вербицького буде проведено службове розслідування.

Він зауважив, що закон про прокуратуру не передбачає відсторонення прокурора від виконання обовʼязків на етапі службового розслідування.

На час службового розслідування генпрокурор переклав обов’язки свого заступника Вербицького на інших заступників генпрокурора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-