В Україні відзначають День зенітних ракетних військ

В Україні відзначають День зенітних ракетних військ

Укрінформ
В Україні 3 липня відзначають День зенітних ракетних військ Повітряних сил Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, зенітників у Телеграмі привітав з професійним святом командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук

“Перш за все дякую усім людям, які присвятили своє життя службі в ЗРВ – основі протиповітряної оборони держави! Щодня і щоночі захисники українського неба докладають максимум зусиль, щоб зробити його чистішим, аби вберегти наших людей і військо від ворожих атак з повітря”, - зазначив Олещук.

Він закликав українців знайти для зенітників кілька теплих слів сьогодні.

“Надзвичайно важливо подякувати їм за важку працю, за захист і героїзм”, - наголосив Олещук.

 ***

Президент Володимир Зеленський заявив, що гідна робота воїнів зенітних ракетних військ Повітряних сил Збройних сил України рятує життя людей та зберігає інфраструктуру.

"Тисячі знищених ворожих цілей: ракет, літаків, вертольотів та безпілотників, ефективний захист наших міст і громад вдень і вночі, за будь-яких умов – усе це гідна робота воїнів зенітних ракетних військ Повітряних сил ЗСУ, яка рятує життя наших людей, зберігає інфраструктуру", - зазначив Зеленський.

Він подякував за професіоналізм і влучність, які дають України необхідний захист.

Своєю чергою, за словами Зеленського, українська влада робить все, щоб зенітники мали ще більше інструментів для боротьби з російським терором.

***

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у День зенітних ракетних військ Повітряних сил Збройних сил України висловив вдячність українським зенітникам за захист українських міст від атак.

"Вітаю захисників українського неба! Вдячний за захист українських міст від атак, за відбиття повітряних ударів, за сотні збитих ворожих цілей і за врятовані життя мирних громадян. Дякую за вашу службу вдень і вночі! Дякую за професіоналізм і героїзм! Відвагу й мужність!", - написав Стефанчук.

***

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський з нагоди Дня зенітних ракетних військ Повітряних Сил Збройних Сил України зазначив, що щоденна боротьба воїнів зенітних ракетних військ наближає час, коли українське небо буде мирним.

«Робота захисників та захисниць українського неба викликає захоплення не лише в Україні, але й у всьому світі. Ваша здатність вдосконалюватися й вчитися прямо під час війни гідна поваги. Ви захищаєте Україну 24/7. Кожна збита вами повітряна ціль російських агресорів – це врятовані людські життя», - зазначив Сирський.

За його словами, щоденна боротьба воїнів зенітних ракетних військ наближає час, коли небо над Україною буде мирним.

Сирський подякував зенітникам за мужність, відданість присязі й віру в Перемогу.

Як повідомлялось, День зенітних ракетних військ запроваджено у 2011 році наказом міністра оборони. Відзначається щороку 3 липня

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-