Загін ВМС «Янголи» евакуював морського піхотинця із тимчасово захопленої території України

Загін ВМС «Янголи» евакуював морського піхотинця із тимчасово захопленої території України

Відео
Укрінформ
Загін спеціальної розвідки Військово-морських сил Збройних сил України "Янголи" провів багатоетапну спеціальну операцію по евакуації з тимчасово захопленої території України морського піхотинця.

Як передає Укрінформ, про це ВМС України повідомляють у Фейсбуці.

"Морпіх, виконуючи завдання, потрапив до російського полону, де провів близько півтора року. За цей час він неодноразово ставав жертвою та свідком тортур і знущань над українськими полоненими", - ідеться в повідомленні.

З перших днів, як Олександр потрапив до полону, військовослужбовці загону "Янголи" шукали варіанти, як повернути морпіха назада також усіляко підтримували його матір Ольгу, яка працює вчителькою української мови.

"До останнього моменту я не могла повірити, що це все можливо. Рік тому, на день морської піхоти, "Янголи" приїхали і пообіцяли його повернути. Пройшов рік і Саша тепер вдома. Я досі не можу в це повірити. Дуже дякую хлопцям за те, що повернули мого сина", - зазначила вона.

"Для визволення Олександра було залучено дуже багато сил. В результаті складної та багатоетапної операції, розробленої управлінням розвідки командування Військово-морських сил ЗС України, "Янголам" вдалося провести успішну евакуацію та повернути 29-річного морського піхотинця. З міркувань безпеки, деталі операції не розкриваються", - підкреслили у ВМС.

Зустріч матері й сина відбулася у кабінеті командувача ВМС України віце-адмірала Олексія Неїжпапи, який особисто контролював проведення операції на всіх її етапах.

"Ми пам'ятаємо про всіх. Про кожного матроса, кожного офіцера. Так, на жаль, багато наших хлопців у полоні, але ми усіх намагаємось повернути. Як сказав наш Президент: "Ми кожного памʼятаємо і кожного повернемо". Не так швидко, як бажаємо, але ми будемо докладати максимум зусиль, - заявив командувач.

Читайте також: У ВМС України закликали російських туристів їхати геть із Криму

Як додали, Олександр став 69-ю людиною, яку "Янголи" успішно евакуювали на підконтрольну Україні територію. 

Проте, крім безпосередньо евакуації з підконтрольних російським загарбникам територій, загін виконує доволі широкий спектр завдань.

Командування ВМС також висловило подяку міністру закордонних справ України Дмитру Кулебі за сприяння в проведенні даної операції.

Як повідомляв Укрінформ, 25 червня в Україну з російського полону повернулися 90 захисників.

Фото: МВС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-