Нацгвардія отримала вилучені на кордоні російські інструменти вартістю ₴4 мільйони

Нацгвардія отримала вилучені на кордоні російські інструменти вартістю ₴4 мільйони

Фото
Укрінформ
Працівники Держбюро розслідувань спільно з Київською митницею запобігли нелегальному ввезенню на територію України 10 тонн російських інструментів і передали їх на потреби Національної гвардії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДБР.

Зазначається, що компанія з російськими власниками, аби уникнути санкцій, намагалася поставити товар через треті країни до України, використовуючи фірми-прокладки. Це 10 тонн різноманітних інструментів вартістю понад 4 млн грн.

«Товар було вилучено та за ініціативи ДБР передано до однієї з бригад спецпризначення Нацгвардії для відновлення її ремонтної та логістичної бази, яка була втрачена підрозділом під час боїв за місто Маріуполь у 2022 році», - ідеться в повідомленні.

Товари вилучені у межах кримінального провадження за фактом пособництва країні-агресору (ч. 2 ст. 110-2 КК). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років, нагадали в Держбюро розслідувань.

Читайте також: Вінницька громада передала нацгвардійцям 300 FPV-дронів

Як повідомляв Укрінформ, ДБР передало в управління АРМА підприємство найближчих родичів підозрюваних у державній зраді колишніх народних депутатів Сергія Медведчука і Тараса Козака вартістю 5 млн доларів.

Перше фото: НГУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-