Мін’юст: Усі активи Медведчука і Марченко, заявлені у позові до ВАКС - під арештом

Мін’юст: Усі активи Медведчука і Марченко, заявлені у позові до ВАКС - під арештом

Укрінформ
Активи Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко, заявлені до стягнення у поданому до Вищого антикорупційного суду позові, розташовані в Україні й перебувають під арештом.

Про це заступниця міністра юстиції Інна Богатих сказала в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Випереджаючи питання щодо того, що активи Медведчуків були виведені, якимось чином відчужені, - всі активи, які заявлені до стягнення, перебувають під арештом, з ними не відбувалося ніяких дій», - заявила Богатих.

За її словами, у Мін’юсті вважають, що зібрано достатню доказову базу, щоб позов був задоволений.

У разі позитивного рішення суду активи передадуть в управління Фонду державного майна, який проведе детальну інвентаризацію.

«Всі ці активи фізично знаходяться в Україні. І якщо говорити про літаки, судна, цінності, які описані й заарештовані, то вони мають знаходитися в тих місцях, які забезпечують відповідальне зберігання цих активів», - підкреслила заступниця міністра.

Вона додала, що міністерство клопотатиме про відкриту трансляцію судових слухань у цій справі.

«Уже призначена трійка суддів, ми бачимо по розподілу, хто буде слухати цю справу. Наступне — чекаємо дати першого засідання», - зазначила заступниця міністра.

Читайте також: Вагон-ресторан, яхта й літак: у Медвечука та його дружини через суд стягнуть підсанкційне майно

Вона наголосила, що справа досить складна і об’ємна. «Позов зайняв 232 сторінки. Ми подали сьогодні 37 томів доказів. У нас два відповідачі - Медведчук і Марченко, і 76 третіх осіб. Кожна із цих осіб має право представляти і захищати свою позицію в суді... Тому враховуючи складність позову, складність активів, частина з яких структурована через офшорні компанії, через не одну іноземну юрисдикцію,.. я думаю, що позов буде розглядатися не менше ніж пів року», - спрогнозувала Богатих.

Як повідомлялося, Міністерство юстиції України подало позов до Вищого антикорупційного суду про застосування санкцій до Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-