В Україні внаслідок масованої ракетної атаки РФ вже 42 загиблих

В Україні внаслідок масованої ракетної атаки РФ вже 42 загиблих

Укрінформ
Внаслідок російського ракетного обстрілу України 8 липня загинули 42 людей, серед них четверо дітей, рятувальна операція триває.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція України.

На місцях ударів працюють поліцейські та рятувальники.

«Вчора однією з цілей російської армії став дитячий медичний заклад «Охматдит», де проходили лікування діти з усієї України. Внаслідок атаки російських військових загинули двоє дорослих: лікар і відвідувач медзакладу, ще 30 травмовані, з них 10 дітей. До ліквідації наслідків на місці обстрілу було задіяно понад 700 поліцейських, зокрема працівники Шевченківського управління поліції, кінологи, спецпризначенці полків № 1 та № 2, патрульні поліцейські, слідчі, оперативники, які разом із рятувальниками, нацгвардійцями та жителями міста розбирали завали, рятували людей, а також та правоохоронці документували злочин держави-агресора», - ідеться у повідомленні.

Також у Шевченківському районі столиці російські терористи повністю влучили у житловий багатоквартирний будинок, під’їзд будинку повністю зруйнований. Під завалами загинули 12 жителів, серед них четверо дітей віком від 8 до 14 років, ще 25 людей травмовані.

У Дніпровському районі столиці внаслідок ракетного удару по медичному центру вбиті дев’ять осіб та восьмеро поранені.

Крім того, від атак РФ потерпали і Дніпро та Кривий Ріг - підприємства, багатоповерховий житловий будинок та будівля СТО: 11 осіб загинули та 69 отримали поранення.

У Дніпрі руйнувань зазнала багатоповерхівка та станція техобслуговування автомобілів. Для документування злочинів Росії, розбору завалів та допомоги людям на місці працювали понад 200 поліцейських.

Загалом за минулу добу через масований обстріл РФ травмовані 190 людей, пошкоджені 323 об'єкти.

Читайте також: Байден - про ракетні удари РФ: Америка та союзники посилять українську ППО

Як повідомляв Укрінформ, вранці 8 липня російські загарбники випустили по Україні 40 ракет різних типів. Від масованої ракетної атаки постраждали Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ. Пошкоджені житлові будинки, інфраструктура та дитяча лікарня «Охматдит».

У Шевченківському районі Києва з-під завалів багатоповерхівки, зруйнованої російським обстрілом 8 липня, вилучили тіла трьох жінок, пізніше знайшли тіло ще однієї людини. Кількість загиблих мешканців зросла до 12.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-