В Україні ліквідували Інспекцію з питань підготовки та дипломування моряків

В Україні ліквідували Інспекцію з питань підготовки та дипломування моряків

Укрінформ
Процес ліквідації Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків (ІППДМ) завершено. Єдиним органом, уповноваженим надавати морякам кваліфікаційні документи, є Адміністрація судноплавства.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства Євген Ігнатенко, передає Укрінформ.

«Відомості про припинення діяльності Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», - йдеться в повідомленні.

За словами Ігнатенка, ІППДМ багато років відігравала чи не останню роль в процесі дипломування моряків. Ця інституція не користувалась довірою серед спільноти, а її робота викликала багато невдоволення та скарг.

Робота над припиненням діяльності Інспекції розпочалася у 2022 році і тепер добігла кінця.

«Ми дійшли до цієї мети всупереч протистоянням осіб, які були зацікавлені в роботі Інспекції та уповільнювали процес припинення всіма можливими способами. Ми поставили «крапку» в можливості маніпулювати наявністю будь-якої іншої організації, до повноважень якої колись входило дипломування моряків», - додав Ігнатенко.

Читайте також: Будемо зміцнювати український флот разом із Британією та Нідерландами - Зеленський

Відтепер єдиним органом, уповноваженим дипломувати моряків, є Адміністрація судноплавства.

Як повідомлялося, з моменту набрання чинності постанови уряду від 30 грудня 2023 року в Україні триває реформа дипломування моряків. Послугою дипломування на порталі «Дія» за пів року скористалися понад 18 тисяч моряків.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-