Зеленська у США відвідала Національний військово-медичний центр Волтера Ріда

Зеленська у США відвідала Національний військово-медичний центр Волтера Ріда

Фото
Укрінформ
Перша леді Олена Зеленська та заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова обговорили посилення партнерства з Національним військово-медичним центром Волтера Ріда.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони.

«Під час візиту до Національного військово-медичного центру Волтера Ріда перша леді України Олена Зеленська та заступниця міністра оборони Наталія Калмикова ознайомилися з роботою медзакладу», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, Національний військово-медичний центр Волтера Ріда є одним з найбільших і найважливіших шпиталів у Сполучених Штатах. Його особливістю є комплексний підхід до надання медичних послуг: пацієнти можуть отримати всі види допомоги, включаючи реабілітаційну та психологічну підтримку. Крім того, у центрі активно ведуться наукові дослідження та здійснюється підвищення кваліфікації медичного персоналу Збройних сил США.

Перша леді подякувала керівництву центру за підтримку українських військових та передачу їм передового досвіду.

Під час зустрічі Олена Зеленська та Наталія Калмикова обговорили з представниками Національного військово-медичного центру Волтера Ріда можливості побудови якісної та комплексної системи психологічної допомоги для українських військових у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я. Особлива увага була приділена позитивному досвіду США в реалізації інформаційної кампанії «Справжні воїни» (Real Warriors), яка спрямована на підтримку військових і ветеранів.

Читайте також: Зеленська презентувала новий епізод освітнього серіалу «Люди з досвідом війни»

Крім того, в центрі уваги обговорень була можливість партнерства Національного військово-медичного центру Волтера Ріда з Рівненським обласним госпіталем ветеранів війни, розташованим у місті Клевань.

«Взаємодія та співпраця між цими медичними закладами буде корисною для всіх сторін, оскільки українські медики мають унікальний досвід, яким готові поділитися з колегами зі США та інших країн НАТО», — зазначила Калмикова.

Як зазначається, таке партнерство не тільки зміцнить міжнародні зв’язки, але й сприятиме підвищенню рівня медичної допомоги, яка надається українським військовим та ветеранам, забезпечуючи їм найкращі умови для реабілітації та відновлення.

Як повідомляв Укрінформ, в реабілітаційних закладах Міноборони за минулий рік відновлення пройшли понад 20 тисяч військовослужбовців.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-