Київ, Дніпро, «Охматдит»: у Парижі українці вийшли на мітинг у пам’ять про жертв російських атак

Київ, Дніпро, «Охматдит»: у Парижі українці вийшли на мітинг у пам’ять про жертв російських атак

Фото
Укрінформ
Понад півтисячі людей зібралися у середу ввечері у Парижі на маніфестацію, щоб висловити свій біль, злість та ненависть до ворога та закликати НАТО і країни Європи якомога швидше закрити українське небо. Серед учасників було чимало французів та громадян інших країн.

Мітинг розпочався з хвилини мовчання за загиблими в дитячій лікарні «Охматдит» у Києві та в інших місцях і містах України під час останніх масованих обстрілів РФ, передає кореспондент Укрінформу.

«Це наша данина пам'яті жертвам, які загинули під безперервними обстрілами. Бракує слів, щоб висловити нашу скорботу, співчуття рідним і близьким та всім українцям», - сказав депутат міської ради Парижа Франсуа Бешіо.

У Парижі українці вийшли на мітинг у пам’ять про жертв Охматдиту / Фото: Andre Juarez

Він закликав НАТО та Європу захистити українське небо.

«Росія – країна терорист! Терористи не повинні перемогти ні в Україні, ні у Франції, ні в Європі» - підкреслив депутат у своєму виступі.

Читайте також: У Брюсселі вшанували жертв ракетного удару РФ по Україні

Багато українців намалювали плакати та роздрукували фотографії жертв та звірств, які РФ вчинила останніми днями.

Цієї суботи в Парижі відбудеться наступна велика українська демонстрація в пам'ять про українських спортсменів, вбитих РФ.

Читайте також: Гендиректор «Охматдиту» розповів про наслідки ракетного удару РФ

Нагадаємо, в столиці Франції 26 липня розпочинаються Олімпійські Ігри, в яких, навіть попри обмеження, таки візьмуть участь кілька десятків російських атлетів.

Як повідомляв Укрінформ, на площі Дам у столиці Нідерландів в Амстердамі відбулася мирна демонстрація через масовану ракетну атаку РФ по Україні «Росія вбиває наших дітей». На акцію з прапорами та плакатами, попри сильний вітер та дощ, прийшло багато українців та нідерландців.

Фото: Andre Juarez

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-