У Празі перед посольством РФ відбулася акція на підтримку України

У Празі перед посольством РФ відбулася акція на підтримку України

Фото, відео
Укрінформ
Увечері середи кількадесят людей на площі Бориса Нємцова у Празі перед будівлею посольства Росії провели акцію протесту на підтримку України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Radio Prague International із посиланням на ČTK.

Акція протесту стала відповіддю на авіаудари, яких російська армія завдала по українських містах 8 липня, зокрема по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві.

Учасники акції нанесли червону фарбу на велике полотно, білий одяг і обличчя. Крім цього, протестувальники притулили біле полотно до уламка автомобіля із Київської області, який є частиною виставки "Пам'ять народу".

"Білий колір і кров, щоб показати контраст невинності та терору", - пояснила сенс перформансу одна з організаторок.

У своїх виступах демонстранти звернулися до НАТО із вимогою надати військову допомогу Україні. Водночас, на думку учасників акції, Україні недостатньо доставляти лише боєприпаси і кошти.

Читайте також: Українці у Люксембурзі провели мітинг-перформанс у пам’ять про жертв ракетних атак РФ

Серед виступаючих на заході були жителі Чехії та України, які розповіли власні історії та історії своїх родичів і друзів з України. Наприкінці акції учасники запалили свічки.

Як повідомляв Укрінформ, 10 липня у Дубліні провели мирний протест у відповідь на масштабний ракетний обстріл Росією українських міст, зокрема дитячої лікарні «Охматдит» у Києві, закликавши притягнути РФ до відповідальності.

Фото: Denik/Radek Cihla

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-