ВР невдовзі розгляне законопроєкт про скасування переходу на літній і зимовий час - депутат

ВР невдовзі розгляне законопроєкт про скасування переходу на літній і зимовий час - депутат

Укрінформ
Верховна Рада на найближчому пленарному тижні розгляне у другому читанні законопроєкт про скасування в Україні переходу з літнього на зимовий час і навпаки.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк (фракція партії «Голос») у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Згідно з попереднім порядком денним, на найближчому пленарному тижні Рада розгляне вже у другому читанні законопроєкт спікера №4201, який передбачає скасування в Україні переходу з літнього на зимовий час і навпаки», - зазначив парламентарій.

Метою законопроєкту №4201 є визначення правових засад встановлення одиниць часу, обчислення часу в Україні та забезпечення потреб громадян, суспільства і держави у достовірній інформації про точний час і календарну дату.

У проєкті пропонується відмовитися від переходу на літній та зимовий час та закріпити на території України єдиний київський час – UTC+2.

Зазначається, що законопроєкт сприятиме євроінтеграційним прагненням України, оскільки 84% жителів країн ЄС віддали голоси за скасування переходу на літній та зимовий час, що було підтримано Європейським парламентом.

Читайте також: Літній час зручніший для людини з погляду фізіології - експерт

Крім того, на переконання автора законопроєкту, встановлення і закріплення на всій території України єдиного київського часу також дасть змогу зміцнити безпекові позиції України та сприятиме деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій, де зараз встановлений час держави-агресора.

Як повідомлялося, зміна часу в Україні відбувається двічі на рік: в останню неділю березня країна переходить на літній час, а кожної останньої неділі жовтня – на зимовий.

3 березня 2021 року ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт «Про обчислення часу в Україні», однак 19 березня у другому читанні за нього проголосували лише 212 депутатів. Після цього законопроєкт відправили на доопрацювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-