Зеленська і дружина прем'єра Британії обговорили підготовку фахівців у сфері ментального здоров'я

Зеленська і дружина прем'єра Британії обговорили підготовку фахівців у сфері ментального здоров'я

Укрінформ
Перша леді Олена Зеленська на полях саміту НАТО у Сполучених Штатах Америки зустрілася з дружиною нового прем'єр-міністра Великої Британії Кіра Стармера - Вікторією Стармер.

Про це Зеленська повідоміла у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як поінформувала Зеленська, Вікторія - дружина нового прем’єр-міністра Великої Британії Кіра Стармера, який обійняв посаду 7 липня, після перемоги Лейбористської партії.

"Була рада познайомитися із пані Стармер сьогодні у Вашингтоні, на полях саміту НАТО. Юристка за освітою, Вікторія нині працює у сфері охорони здоров’я - опікується питаннями безпечної праці лікарів Національної служби охорони здоров’я Британії. Тож у нас одразу знайшлося багато спільних тем: саме зараз у Сполученому Королівстві із навчальною поїздкою перебуває команда українських експертів у галузі ментального здоров’я. Вони переймають найкращий британський досвід побудови системи психосоціальної підтримки», - зауважила перша леді.

За її словами, «на цю можливість вони чекали давно, адже Британія є батьківщиною фундаментальних підходів у сфері ментального здоров’я, готує надпотужних фахівців, за яких потім конкурують інші країни».

Читайте також: Послуги з ментального здоров'я надаватимуть на всіх рівнях медичної допомоги - МОЗ

«З тим, як зараз організована система надання ментальної допомоги, які виклики вона долає, українських фахівців ознайомлять їхні колеги з британської Національної служби охорони здоров'я, Лондонського університету королеви Марії, Королівського коледжу психіатрів», - підкреслила дружина Президента.

Зеленська подякувала Великій Британії за цю можливість.

За її словами, «зі свого боку запросила нову колегу до участі в четвертому київському Саміті перших леді та джентльменів Summit of First Ladies and Gentlemen, який ми нині активно готуємо».

«Цього разу він присвячений безпеці дітей – в умовах війни, в родині, у школі, у цифровому просторі», - додала дружина Президента.

Зеленська висловила впевненість, що Вікторії Стармер, мамі й активній учасниці багатьох шкільних проєктів, буде чим поділитися на тематичних панелях.

Читайте також: Зеленська у Вашингтоні обговорила атаку на «Охматдит» із першими леді та джентльменами

«Кожен новий голос збагачує нашу спільноту та зміцнює м’яку силу, за допомогою якої робимо світ кращим», - наголосила перша леді.

Як повідомляв Укрінформ, Олена Зеленська у США обговорила впровадження проєктів із підтриманого проживання з активістами SEEC, організації, яка допомагає людям з інвалідністю самостійно жити в суспільстві.

Фото: Олена Зеленська

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-