Заяву на призначення пільг замість ветерана можуть подавати члени його родини - ПФУ

Заяву на призначення пільг замість ветерана можуть подавати члени його родини - ПФУ

Укрінформ
Спрощену заяву на призначення пільг замість ветерана можуть за потреби члени його родини – особисто, поштою або на порталі Пенсійного фонду.

Про це повідомила пресслужба ПФУ у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«За потреби подати заяву на призначення пільг замість ветерана війни можуть члени його родини. До них належать, зокрема, чоловік, дружина, непрацездатні батьки, неодружені повнолітні діти, визнані особами з інвалідністю з дитинства II групи, особа, яка проживає разом з особою з інвалідністю внаслідок війни I групи та доглядає за нею, за умови, що особа з інвалідністю внаслідок війни не перебуває у шлюбі», - йдеться в роз’ясненні.

У межах експериментального проєкту замість двох окремих заяв подається одна спрощена – про взяття на облік та про надання пільг.

Читайте також: В Україні затвердили Державний стандарт нової соціальної послуги для ветеранів

У ПФУ нагадують, що подати документи можна в один зі способів: особисто – через сервісні центри Фонду, уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідних територіальних громад, центри надання адміністративних послуг; поштою або онлайн – через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду, мобільний застосунок “Пенсійний фонд” або через “Дію”.

Як повідомлялося, Пенсійний фонд України разом з Міністерством у справах ветеранів реалізував експериментальний проєкт, який спрощує ветеранам війни, а також їхнім родинам процес звернення за житловою пільгою.

Фото: koda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-