На Миколаївщині серйозні порушення з боку ТЦК не зафіксовані - Лубінець

На Миколаївщині серйозні порушення з боку ТЦК не зафіксовані - Лубінець

Укрінформ
Попри те, що за кількістю мобілізованих відносно населення Миколаївська область посідає перші місця в Україні, кричущих порушень з боку ТЦК СП наразі не зафіксовано.

Про це повідомив уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець під час брифінгу у Миколаєві, передає кореспондент Укрінформу.

«Миколаївська область посідає перші місця в Україні за кількістю мобілізованих, проте кричущих порушень прав громадян з боку представників ТЦК СП наразі не зафіксовано. Бо у нас є області, звідки я отримую не просто звернення, а й фото та відео фіксації цих порушень», - сказав Лубінець.

Водночас він зазначив, що їхній офіс отримав звернення з боку внутрішньо переміщених осіб про невиплату їм допомоги на проживання, а також інформацію про порушення прав евакуйованих з Миколаївської області дітей одного з будинків-інтернатів, які були повернуті з території РФ.

«Зараз ми опрацьовуємо отриману інформацію, по дітях була проведена моніторингова перевірка, поки що більше нічого не можу сказати публічно, але у цілому ситуація на Миколаївщині нічим не виділяється з-поміж інших», - сказав уповноважений з прав людини.

Читайте також: ТЦК більше не виписуватимуть повістки вручну - уряд ухвалив зміни

Він також наголосив, що діти, яких повертають з РФ, передають виключно у родини, щоб до них були застосовані тільки сімейні форми виховання.

Як повідомляв Укрінформ, Лубінець заявив, що випадки примусової мобілізації чоловіків, які не досягли 25-річного віку, є порушенням закону.

Фото: Миколаївська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-