Демченко: Майже 90 чоловіків учора не пропустили за кордон через відсутність військово-облікового документа

Демченко: Майже 90 чоловіків учора не пропустили за кордон через відсутність військово-облікового документа

Укрінформ
Майже 90 чоловіків учора не пропустили через кордон через відсутність у них військово-облікового документа, загалом 17 липня 250 громадян України отримали відмову у виїзді за межі держави.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, передає Укрінформ.

«Якщо проаналізувати вчорашній день, то загальна кількість відмов суттєво не збільшилася. Вчора (17 липня - ред.) було відмовлено у перетині кордону 250 особам, майже 90 з них - через відсутність військово-облікового документа. 16 липня загальна кількість відмов через те, що люди не підпадали під умови пропуску, була на рівні 220. Сподіватимемося, що у подальшому кількість відмов не збільшуватиметься», - розповів Демченко.

Він наголосив, що з 17 липня додатковою умовою для перетину кордону для всіх чоловіків громадян України віком від 18 до 60 років є наявність військово-облікового документа.

«Це може бути паперовий документ, або документ в електронній формі. Нагадаю, до паперового документа електронний прирівнюється тоді, коли у застосунку Резерв+ згенерований QR-код, який в подальшому можуть зчитати інспектори, щоб отримати необхідну інформацію про людину. У разі відсутності військово-облікового документа людина отримує відмову у перетині кордону», - сказав речник ДПСУ.

Читайте також: В Україні загалом оновили дані майже 4,7 мільйона військовозобов'язаних - Міноборони

Як повідомляв Укрінформ, 16 липня сплив встановлений Законом України № 3633-IX двомісячний термін, протягом якого громадяни України мали стати на військовий облік або уточнити свої військово-облікові дані. Починаючи з 00.00 17 липня прикордонники при перетинанні державного кордону України на виїзд перевіряють в усіх громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років військово-облікові документи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-