«Україна - це Дім»: починає роботу онлайн-платформа для повернення українців з-за кордону

«Україна - це Дім»: починає роботу онлайн-платформа для повернення українців з-за кордону

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та Верховний комісар ООН з питань біженців Філіппо Гранді оголосили про запуск онлайн-платформи «Україна – це Дім», за допомогою якої будуть підтримувати зусилля з відновлення та відбудови України та повернення українців.

Про це йдеться у повідомленні МЗС України за підсумками переговорів про посилення співпраці України з УВКБ, передає Укрінформ.

Зазначається, що платформа буде надавати переміщеним особам і сім’ям перевірену та актуальну інформацію, яка допоможе їм ухвалити поінформовані рішення щодо можливості повернення до України.

Міністр заявив про готовність працювати разом з УВКБ над допомогою тим українцям, які готові повернутися додому.

«Розраховуємо, що одним з важливих інструментів стане платформа «Україна – це Дім», що розпочинає свою роботу під егідою УВКБ. Ця платформа допоможе людям отримати достовірну та актуальну інформацію з усіх питань, які стосуються повернення до України, побачити, які є можливості та переваги, та зробити поінформований вибір», - зазначив він.

Читайте також: У програмі добровільного повернення з Чехії можуть узяти участь літні та тяжкохворі люди - Клименко

Кулеба також позитивно відзначив роботу УВКБ в Україні, зокрема надання нового пакету допомоги для підготовки до зимового періоду, та наголосив на важливості посилення гуманітарного реагування для підтримки українців, що постраждали внаслідок російської агресії. Він висловив вдячність УВКБ за постійну підтримку українців і нашої держави.

Крім того, міністр закликав УВКБ до рішучих кроків для захисту депортованих до Росії українських дітей з метою недопущення їх незаконного усиновлення та забезпечення їхнього безпечного повернення до України.

Читайте також: В ООН розробили платформу для українських біженців та переселенців

Сторони висловили сподівання на продовження партнерства з реалізації спільних проєктів між МЗС та УВКБ для посилення технічної спроможності консульської служби України та підтримки глобальної української спільноти.

Як повідомляв Укрінформ, 16 червня Президент Володимир Зеленський і верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді обговорили підготовку до зимового періоду.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-