Апеляційний суд наново почав розглядати справу Гандзюк

Апеляційний суд наново почав розглядати справу Гандзюк

Укрінформ
Київський апеляційний суд наново почав розгляд апеляцій на вирок суду першої інстанції щодо колишнього голови Херсонської облради Владислава Мангера і експомічника депутата облради Олексія Левіна у справі про напад на активістку Катерину Гандзюк.

Про це у коментарі Укрінформу сказав адвокат Мангера Олександр Шадрін.

“Відбулася заміна судді (у колегії - ред.) у зв’язку з тим, що один із суддів пішов у відставку. Відповідно, розгляд справи розпочався спочатку. На засідання були (представлені - ред.) доповнення до апеляційних скарг, і потерпілі взяли пів години перерви на ознайомлення з цими доповненнями”, - зазначив Шадрін.

Відповідно до даних на сайті Київського апеляційного суду, у колегії відбулася заміна судді Олександра Миколюка на суддю Валентина Шроля. Окрім Шроля, цю справу розглядають двоє інших суддів - Оксана Рудніченко і Олена Свінціцька.

“Головуюча доповіла суть апеляційних скарг, суть заперечень учасників. Захисник Дмитро Ільченко (один з адвокатів Мангера - ред.) розпочав пояснення по своїй апеляційній скарзі”, - зазначив Шадрін.

Читайте також: Спроба підкупу Кубракова й Найєма: ВАКС почав розгляд справи проти народного депутата

За словами юриста, Ільченко у своїх поясненнях повідомив, що вина Мангера, на думку захисту, не доведена.

“Розгляд справи відкладено на 2 серпня 2024 року на 11:30. Погоджено і 2 інші дати - це 29 вересня і 11 жовтня, на 11:30”, - зазначив адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку в Херсоні. Опіками було уражено 40% тіла жінки. Вона перенесла кілька операцій, але 4 листопада того ж року померла.

Читайте також: Суд відправив Червінського під домашній арешт у справі про хабарництво

Безпосередні виконавці замаху засуджені до ув'язнення на строк від 3 до 6,5 року.

26 червня 2023 року Дніпровський райсуд столиці призначив покарання у вигляді 10 років позбавлення волі для колишнього голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера і експомічника депутата облради Олексія Левіна, яких звинувачували в організації нападу на громадську активістку, в.о. керівника справами виконавчого комітету Херсонської міськради Катерину Гандзюк.

Ексголова Херсонської облради Владислав Мангер заявив, що не винен в організації нападу на Катерину Гандзюк і подасть апеляцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-