Зеленська взяла участь у першому в Україні заході Коаліції шкільного харчування

Зеленська взяла участь у першому в Україні заході Коаліції шкільного харчування

Фото, відео
Укрінформ
За участі першої леді України Олени Зеленської відбулася презентація дослідження School Meals Case Study: Ukraine.

Дослідження дало змогу поділитися із країнами-членами глобальної Коаліції шкільного харчування досвідом реформи шкільного харчування в Україні. Про це Олена Зеленська повідомила у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Сьогодні пишаюся тим, який великий шлях ми пройшли. Відбулося оновлення нормативної бази. Модернізовані старі кухні. Побудована унікальна фабрика-кухня в Бучі. Сотні кухарів і управлінців підвищили кваліфікацію. Якісне харчування з’явилося навіть там, де учні роками не мали доступу до гарячих обідів», - заявила Зеленська.

За її словами, дослідження було проведене за підтримки Дослідницького консорціуму шкільного здоров’я та харчування, Представництва ЮНІСЕФ в Україні, Бюро ВООЗ в Україні та Всесвітньої продовольчої програми ООН.

У його презентації взяли участь також міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, заступник міністра освіти і науки Андрій Сташків, заступниця міністра економіки Надія Бігун, керівник команди реформи Орест Степаняк разом із представниками Запорізької, Одеської, Київської, Львівської ОВА.

Читайте також: Зеленська про реформу шкільного харчування: Канікули - саме час для роботи

Під час виступів спеціалістів із дитячого харчування учасникам заходу розповіли про поступ реформи харчування у закладах освіти в Україні та закцентували на важливості забезпечення дітей гарячим харчуванням для формування здорових харчових звичок у цілого покоління.

Олена Зеленська відзначила, що вже традицією стало готувати на заходах, присвячених реформі шкільного харчування, ті самі страви, які подають школярам. Сьогодні учасників презентації дослідження School Meals Case Study: Ukraine частували борщем полтавським, ризото, нагетсами та сирниками, які приготували кухарі першої в Україні фабрики-кухні з Бучі.

«Сподіваюся, що восени, коли Україна вперше прийматиме регіональний саміт Коаліції шкільного харчування, у «меню» реформи будуть нові успіхи та здобутки», - заявила перша леді.

Як повідомлялося, реформа шкільного харчування стартувала в Україні у 2020 році. Започаткована вона з ініціативи Олени Зеленської. На оновлене шкільне меню заклади загальної середньої освіти перейшли із 1 січня 2022 року.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-