Напад на Фаріон кваліфікований як замах на умисне вбивство - Клименко

Напад на Фаріон кваліфікований як замах на умисне вбивство - Клименко

Укрінформ
Напад на громадську діячку, викладачку Львівської політехніки Ірину Фаріон кваліфіковано як замах на умисне вбивство, розкриття злочину перебуває в активній фазі.

Як передає Укрінформ, про це міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив у Телеграмі.

За його словами, стан потерпілої тяжкий, лікарі борються за її життя.

Поліція, інші необхідні служби працюють на місці стрільби. Мають покази свідків, опрацьовують дані з камер відеоспостереження. Розкриття злочину в активній фазі.

Читайте також: Нападника шукають СБУ та Нацполіція: Зеленський прокоментував замах на Фаріон

“Систематично отримую доповіді від керівництва поліції про вжиті заходи та встановлені обставини. Якщо у вас є будь-яка інформація про обставини скоєння цього злочину, повідомляйте поліції. Ці дані мають бути правильно зафіксовані та ретельно перевірені”, - наголосив міністр внутрішніх справ.

Своєю чергою прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом замаху на громадську діячку Ірину Фаріон.

Про це в Телеграмі повідомляє Офіс генерального прокурора, передає Укрінформ.

"За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом замаху на умисне вбивство громадської діячки, колишньої народної депутатки України VII скликання (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України)", - йдеться у повідомленні.

За попередньою інформацією Офісу генпрокурора, 19 липня близько 19:30 невідомий чоловік вистрілив у жінку, після чого втік з місця події. На даний час потерпілу з проникаючим вогнепальним пораненням голови у вкрай важкому стані доставлено до лікарні.

Як повідомляв Укрінформ, за даними місцевих ЗМІ та депутата Львівської міської ради Ігоря Зінкевича, ввечері 19 липня у Львові невідомий стріляв у громадську діячку, мовознавицю Ірину Фаріон. Згодом у поліції повідомили, що встановлюють обставини замаху на життя громадської діячки.

Фото: МВС  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-