Для російської нацменшини є лише обмеження, які обумовлені війною - Стефанішина

Для російської нацменшини є лише обмеження, які обумовлені війною - Стефанішина

Укрінформ
Для осіб російської національної меншини немає жодних обмежень, крім тих, що обумовлені війною.

Про це заявила журналістам віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, передає кореспондент Укрінформу.

«Я хочу звернути увагу, що насправді для осіб, які вважають себе представниками російської національної меншини, немає обмежень, тобто вони в розумінні закону мають такі самі права. Є обмеження щодо мови і щодо певних безпекових міркувань. Це очевидно в умовах війни, коли основним агресором є не просто РФ, а РФ, яка несе свою агресію через пакет пропагандистських наративів «русского мира», тому це безумновно виправдані обмеження», – сказала вона.

Стефанішина відзначила, що Україна ухвалила дуже багато змін до законодавства, які регулюють питання нацменшин, у тому числі статус російської національної меншини.

Читайте також: Україна узгодила з Угорщиною кроки щодо нацменшин, які вона готова зробити - Стефанішина

«Було дуже багато змін до законодавства, які регулюють питання нацменшин, у тому числі статус російської національної меншини. Не російськомовного населення, а російської національної меншини. Це має бути структура, яка відповідає закону. Також були висновки Венеційської комісії. Комплекс усіх цих рішень і оцінок, вжитих Україною заходів, дозволив Венеційській комісії сказати, що всі необхідні критерії для початку переговорів у тій сфері ми виконали», – наголосила вона.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у червні заявив, що зараз законодавча база щодо національних меншин України відповідає міжнародним стандартам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-