Кожна національна меншина захищає незалежність України - представник Ради нацменшин

Кожна національна меншина захищає незалежність України - представник Ради нацменшин

Укрінформ
Національні меншини хочуть тільки перемоги України у відбитті російської агресії та, як і українці, захищають її незалежність.

Про це в коментарі Укрінформу заявив заступник голови Ради громадських об’єднань національних меншин (спільнот) України Василь Келіогло.

«Я хочу сказати, що завжди національні меншини дбали за мир. Ми зараз хочемо тільки одного - перемоги нашої країни… Зараз уся країна захищає незалежність України. Кожна національність, як і титульна нація, однаково в цьому приймає участь», – сказав Келіогло.

Як приклад Келіогло відзначив, що із кожного гагаузького села в Україні є чоловіки, які служать у лавах Збройних Сил.

Читайте також: Законодавство України про нацменшини відповідає міжнародним стандартам - Шмигаль

Заступник очільника Ради розповів, що у співпраці з Держслужбою з етнополітики та свободи совісті, а також іншими організаціями нацспільнот, вони надсилають гуманітарну допомогу від країн, де представлені їхні етноси.

Він додав, що його об’єднання планує зустріч із Президентом Володимиром Зеленським та владою України – «без консультації з національними меншинами, без порад із боку національних меншин буде не те, що складно, а буде невірно, тому що 30% народу України – це інші етноси».

Як повідомляв Укрінформ, 7 червня Європейська комісія дійшла висновку, що Україна і Молдова здійснили всі необхідні кроки для початку переговорів про вступ до ЄС, зокрема здійснила необхідні кроки в удосконаленні законодавства щодо захисту прав меншин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-