Після верифікації виплат кількість працюючих переселенців збільшилася на третину - Верещук

Після верифікації виплат кількість працюючих переселенців збільшилася на третину - Верещук

Укрінформ
Після верифікації виплат внутрішньо-переміщеним особам (ВПО), що відбулася весною цього року, кількість переселенців, які знайшли собі роботу, збільшилася на третину.

Про це під час брифінгу в Миколаєві повідомила віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Так, верифікація виплат внутрішньо-переміщеним особам стала стимулом до їх працевлаштування. Наразі кількість працюючих ВПО у цілому по країні збільшилася на третину – приблизно на 30 відсотків», - сказала Верещук.

Читайте також: Мінреінтеграції реалізує три проєкти, які забезпечать понад 3 тисячі квартир для переселенців

Як повідомлялося, з 1 березня виплати для ВПО продовжили для найбільш вразливих категорій: пенсіонерів, в яких станом на 1 січня 2024 року розмір пенсії не перевищує 9 444 грн; осіб з інвалідністю першої та другої груп, дітей з інвалідністю віком до 18 років, тяжкохворих дітей; сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Уряд прийняв рішення з 1 вересня 2024 року продовжити на пів року виплати для 1,5 млн переселенців, які їх до цього отримували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-