Завдяки проєкту «Брама» заблокували понад 32 тисячі ворожих ресурсів - кіберполіція

Завдяки проєкту «Брама» заблокували понад 32 тисячі ворожих ресурсів - кіберполіція

Укрінформ
Завдяки соціальному проєкту "Брама" від початку повномасштабної війни з РФ було заблоковано понад 32 тисячі ворожих ресурсів.

Про це поінформував заступник начальника управління оперативного забезпечення та аналізу Департаменту кіберполіції Нацполіції України Віталій Кузьменко, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, екосистема "Брама" наразі об'єднує близько 200 тисяч активних підписників - громадян України, які, зокрема, надсилають скарги на ті чи інші ресурси, які, з їхньої точки зору, є дезінформаційними, пропагандистськими тощо.

"Станом на сьогодні заблоковано вже понад 32 тисячі осередків, які пропагували дезінформацію, (просували - ред.) пропаганду та незаконний контент", - сказав він, уточнивши, що йдеться про кількість ресурсів, заблокованих із 24 лютого 2022 року.

Як повідомлялося, проєкт "Брама" - це ініціатива, спрямована на підвищення рівня обізнаності громадян у сфері кібербезпеки та протидію поширенню пропаганди ворога в медіапросторі.

Читайте також: Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA

"Брама" була створена до повномасштабного вторгнення і спершу застосовувалася для запобігання розповсюдженню наркотиків, зокрема через Телеграм. Але повномасштабна війна змінила направленість цього проєкту, і наразі він допомагає боротися з російськими ІПСО і пропагандою.

Фото: Суспільне Чернігів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-