У серпні стартує інформаційна кампанія з набору до Українського легіону - Зварич

У серпні стартує інформаційна кампанія з набору до Українського легіону - Зварич

Ексклюзив
Укрінформ
У серпні стартує інформаційна кампанія з набору до Українського легіону – військового підрозділу, передбаченого безпековою угодою між Україною і Польщею.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів експосол України в Польщі Василь Зварич, який нещодавно завершив свою дипломатичну службу у Варшаві й очолив дипломатичне представництво України у Чехії.

Як зазначив український дипломат, після того, як українська сторона узгодить з польською технічну угоду з цього приводу, у Польщі та в Україні стартуватиме інформаційна кампанія, щоб детально роз’яснити алгоритм рекрутингу добровольців, які проживають у Польщі, до складу легіону.

«Зосереджуємося над тим, щоб вже на початку серпня все це запрацювало», - підкреслив дипломат.

Цікавим фактом він назвав те, що навіть до початку офіційної інформаційної кампанії консульські установи України в Польщі вже отримують зголошення від охочих увійти до Українського легіону.

За його словами, цей проєкт має свою символічну та історичну сторони, оскільки сто років тому в Польщі уже створювався легіон армії УНР для спільної боротьби з більшовиками.

«Маємо також важливий досвід взаємодії в рамках ЛИТПОЛУКРБРИГу (Литовсько-польсько-українська бригада зі штабом в Любліні – ред.). Тому є всі шанси на те, що цей проєкт буде успішно реалізований і масштабований також на інші країни, де проживають громадяни України», - констатував український дипломат.

Читайте також: Для вступу в Український легіон у Польщі зареєструвалися кілька тисяч осіб - Сікорський

Як повідомляв Укрінформ, заступник міністра національної оборони Польщі Павел Залевський заявив, що до Українського легіону набиратимуть в українських консульських установах на території РП.

У Польщі функціонують генконсульства України у Любліні, Кракові та Вроцлаві, консульство у Гданську та консульський відділ посольства України у Варшаві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-