На підконтрольну Україні територію повернули з окупації ще сімох дітей

На підконтрольну Україні територію повернули з окупації ще сімох дітей

Фото
Укрінформ
На підконтрольну Україні територію повернули ще сімох дітей із тимчасово окупованих районів.

Про це повідомив керівник благодійної організації Save Ukraine Микола Кулеба у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«24 липня 2024 завдяки спільним зусиллям BringKidsBackUA і Save Ukraine в Україну повернулися семеро українських дітей з тимчасово окупованих територій», - написав він.

Зокрема, за його словами, серед них - 12-річна дівчинка, батьки якої служать в Збройних силах України. Вони довго шукали можливість евакуювати доньку, адже діти військовослужбовців на ТОТ перебувають під пильним контролем.

Також вдалося забрати двох братів, 15 та 19 років. Місяць тому ФСБ затримала їхніх батьків, і наразі про них нічого не відомо. Російські спецслужби також допитували старшого брата. Було дуже складно вивезти хлопців з окупованої території, але тепер вони у безпеці під тимчасовою опікою їхньої хрещеної, підкреслив Кулеба.

Крім того, вивезли на підконтрольну територію 18-річного хлопця та 19-річну дівчину з Херсонщини, яких прийомні батьки покинули в окупації. За даними Кулеби, вони отримували погрози через свою проукраїнську позицію. Тепер Україна забезпечить їм необхідну підтримку та допоможе розпочати нове життя, додав він.

Повернули також 14-річного хлопця, який не міг виїхати з тимчасово окупованої території через зруйнований російськими військами міст. Як зазначив Кулеба, він нарешті возз'єднався зі своєю матір'ю після двох років розлуки.

Сьома визволена дитина — хлопець-підліток, мати якого досі перебуває в окупації, поінформував Кулеба.

Читайте також: Викрадених з України дітей окупанти вивозять у «дитячі табори», де немає належного догляду

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня на підконтрольну Україні територію з окупації вдалося повернути 12 маленьких громадян. Діти разом зі своїми рідними проживали на ТОТ у Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-