Пішов із життя колишній генеральний конструктор ДП «Антонов» Дмитро Ківа

Пішов із життя колишній генеральний конструктор ДП «Антонов» Дмитро Ківа

Укрінформ
На 82-му році пішов з життя колишній президент – генеральний конструктор ДП «Антонов», який брав участь у створенні майже всіх Анів, Дмитро Ківа.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба компанії, передає Укрінформ.

«З глибоким сумом повідомляємо, що пішов з життя Дмитро Семенович Ківа, конструктор авіаційної техніки, чия доля була тісно пов’язана з підприємством «Антонов». Він зробив значний внесок у розвиток авіабудівної галузі України», - йдеться в повідомленні.

Дмитро Семенович народився 8 жовтня 1942 року. Його шлях на «Антонов» розпочався у 1964 році, після закінчення Харківського авіаційного інституту. На підприємстві пройшов усі етапи становлення як авіаційний фахівець – від провідного спеціаліста до генерального конструктора, посаду якого обіймав у період з 2005 по 2016 рік.

З його ім’ям пов’язаний розвиток напрямку сертифікації авіаційної техніки, перш за все, комерційного варіанта «Руслана» – літака Ан-124-100.

Ківа брав безпосередню участь у створенні практично всіх літаків «Антонов», зокрема: Ан-3, Ан-28, Ан-32, Ан-74, Ан-70, Ан-124 «Руслан», Ан-225 «Мрія», Ан-140, Ан-148, Ан-158, Ан-178, Ан-132D та численних модифікацій машин сімейства «Ан».

Дмитро Семенович – автор понад 100 наукових праць, присвячених авіабудуванню, 18 авторських свідоцтв і патентів у галузі розроблень пасажирських, транспортних, багатоцільових літаків, досліджень і розробок літаків короткого зльоту та посадки.

Дмитро Ківа – Герой України, Академік Національної академії наук України, Заслужений діяч науки і техніки України, доктор технічних наук, професор, лауреат Державної премії України. Відзначений багатьма орденами й медалями України.

Як повідомлялося, авіакомпанія Antonov Airlines у співпраці з NEO Air Charter та Logwin перевезла «Русланом» 80 тонн обладнання для целюлозної фабрики у Чилі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-