У Реєстрі лудоманів зареєстровані майже 8 тисяч українців - Опендатабот

У Реєстрі лудоманів зареєстровані майже 8 тисяч українців - Опендатабот

Укрінформ
У створеному Комісією з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) Реєстрі лудоманів внесено дані про 7 874 українця, 99% з них потрапили до реєстру за заявою про самообмеження.

Про це повідомив Опендатабот з посиланням на дані КРАІЛ, передає Укрінформ.

«7 874 особи наразі налічує Реєстр лудоманів. Кількість українців з обмеженнями через ігрову залежність зросла у 2 рази за перше півріччя 2024 року», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за шість місяців з початку року до реєстру було включено 4 585 осіб, на 18% більше, ніж за попередні 2,5 роки загалом. Щомісяця реєстр поповнюється в середньому на 760 осіб.

Рекордним виявився квітень 2024 року, коли до реєстру було включено 1 041 нову особу.

Загалом за три роки існування Реєстру до нього потрапило 8 456 осіб із ігровою залежністю. Виключено з нього за цей час було 582 людини, переважна більшість яких — 71% — у 2024 році.

Наразі в Реєстрі лудоманів українці можуть опинитися у трьох випадках: самостійно подавши заяву на самообмеження, за рішенням КРАІЛ на підставі заяви про обмеження від родичів, а також за рішенням суду.

Читайте також: Обмеження на азартні ігри в Інтернеті: чому рішення РНБО – правильне?

Переважна більшість громадян — а саме 99% — потрапила до реєстру за заявою про самообмеження.

Аналітики підкреслюють, що в Україні немає статистики щодо реальної кількості громадян з ігровою залежністю, а цифри з відповідного реєстру не відображають повної картини — зокрема, людей, що грають в онлайн-казино.

Читайте також: Рада підтримала у першому читанні законопроєкт про ліквідацію Комісії з грального бізнесу

Як повідомлялося, 24 квітня 2024 року Верховна Рада України прийняла за основу доопрацьований законопроєкт №9256-д, яким посилюється контроль за діяльністю організаторів азартних ігор та лотерей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-